Καταδρομική επίθεση στον προαύλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και της Όλγας Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών λίγα λεπτά μετά τις 20:00.

Η εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη) Νικόλαος Μακρόπουλος. Ο κ. Μακρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα βγήκαν από το Πάντειο, και επιτέθηκαν με κροτίδες και πέτρες στους αστυνομικούς και στον επικεφαλής ασφαλείας που βρισκόταν στο σημείο.

Επίσης, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα σταθμευμένα. Δεν πραγματοποιήθηκε καμιά προσαγωγή.

https://twitter.com/nmitarakis/status/1128709748453466115

Ταυτόχρονα, ομάδα αναρχικών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν έξω από προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπου είχε δώσει το παρόν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.