• Αναζήτηση
 • Ο ιός της λιτότητας σκοτώνει την υγεία

  Από την εργασιακή ανασφάλεια ή την ανεργία και γενικότερα από το στρες «μολύνει» αρχικά την ψυχολογία των πολιτών

  Η οικονομική κρίση είναι η μεγαλύτερη ασθένεια που απειλεί την υγεία των Ελλήνων: αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από σειρά μελετών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές ανησυχίες των επιστημόνων ότι η ύφεση θα άφηνε το αποτύπωμά της στον οργανισμό των πολιτών, όπως ένας ιδιαίτερα βλαβερός και απειλητικός ιός.

  Η καθημερινότητα των Ελλήνων που «στραγγαλίζεται» από τις δυσβάσταχτες (σε αρκετές περιπτώσεις) οικονομικές υποχρεώσεις, από την εργασιακή ανασφάλεια ή την ανεργία και γενικότερα από το στρες «μολύνει» αρχικά την ψυχολογία των πολιτών.

  Πρόσφατη έρευνα – με κύρια συγγραφέα την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ Μαρίνα Οικονόμου – καταλήγει στο ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στη μείζονα κατάθλιψη και στην αυτοκτονικότητα.

  Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, όταν το ισχυρό φύλο αμείβεται με λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα, διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσει κατάθλιψη ή να κάνει μαύρες σκέψεις για τερματισμό της ζωής του.

  -Πόσες χιλιάδες έλληνες υποφέρουν από κατάθλιψη;

  -Τι συμβαίνει στον ανδρικό πληθυσμό και το «αίσθημα ανικανότητας»;

  -Ποιος ο αντίκτυπος στη διατροφή των πολιτών;

  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο

  Ο ιός της λιτότητας σκοτώνει την υγεία

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk