Η Ελλάδα θα είναι και φέτος το καλοκαίρι στην κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών για τους πελάτες του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού ομίλου TUI.

Όπως και τις τρεις προηγούμενες χρονιές η χώρα μας συγκεντρώνει τις περισσότερες κρατήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διευθύντριάς του ομίλου Λίζα Βέντιγκ. Σύμφωνα με τη Βέντιγκ, την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία, με την Τουρκία να επιστρέφει στην τρίτη θέση παρουσιάζοντας σχετική ανάκαμψη σε σχέση με το 2018. Η Ιταλία βρίσκεται στην τέταρτη θέση και η Αίγυπτος στην πέμπτη.

Στις τρεις πρώτες θέσεις των κρατήσεων από την πόλη Λιντς, βρίσκονται τρία ελληνικά νησιά: η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως. Στην τέταρτη είναι η Αντάλια της Τουρκίας και στην πέμπτη θέση, η ιδιαίτερα αγαπητή στο παρελθόν ως τουριστικός προορισμός, ισπανική Μαγιόρκα.

Από την πόλη Λιντς, η TUI θα έχει 12 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα: Τέσσερις για την Κρήτη, τρεις για τη Ρόδο, δύο για την Κω και από μία πτήση για την Κάρπαθο, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις – αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών με κατά μέσο όρο 400.000 άτομα να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας. Ως εκ τούτου η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της που είναι 8,8 εκατ. κάτοικοι, βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ