Ο 49χρονος Κιθ Φλιντ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσεξ στις 4 Μαρτίου, κρεμάστηκε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αξιωματικός Lynsey Chaffe ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως αιτία θανάτου του Φλιντ ήταν ο απαγχονισμός.

«Η αστυνομία παρέστη, όλα τα πρωτόκολλα ακολουθήθηκαν και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε ως μη ύποπτος» δήλωσε χαρακτηριστικά η Lynsey Chaffe, σύμφωνα με την Telegraph.

H αστυνομία δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Φλιντ κρεμάστηκε, καθώς πρέπει πρώτα να βγουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε συνέντευξή του ο Φιλντ είχε στην ουσία προαναγγείλει πως θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

«Δεν κάνω κράτει. Τα δίνω όλα τώρα. Πάντα το είχα αυτό ως άνθρωπος. Όταν δεν θα μπορώ πια, θα αυτοκτονήσω. Και ορκίζομαι πως αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με αυτοκτονικές τάσεις. Είναι κάτι θετικό. Όταν θα αρχίσω να τα κάνω πάνω μου, τότε είναι που θα με δείτε μπροστά σε ένα λεωφορείο» είχε δηλώσει σε μία συγκλονιστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Matt Blake.

Ο ίδιος στη συνέντευξη είχε μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια και για την άσχημη σχέση του με τον πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας βίαιος μ*****ς. Όταν ήμουν παιδί είχα μοϊκάνα και θυμάμαι να με πηγαίνει με το ζόρι στον κουρέα. Όμως, επειδή υπήρχε μόνο μία “λωρίδα” μαλλιών να κοπεί, κατέληγα με κάτι σαν αφέλειες στο μπροστά μέρος του κεφαλιού μου και έμοιαζα με τον Τεν Τεν. Η ταπείνωση που βίωνα όταν πήγαινα σχολείο ήταν μία αγριότητα».

Λίγα χρόνια μετά είδα τον Liam (σ.σ. τον συνιδρυτή των The Prodigy) και τον τρόπο που συναναστρεφόταν με τον πατέρα του και σκέφτηκα μήπως δεν προσπάθησα αρκετά. Πως ίσως όλα όσα έγιναν στην παιδική μου ηλικία ήταν ένα αποτέλεσμα του χαρακτήρα μου».

Έτσι ο Keith σε μία προσπάθεια να δει «πώς είναι μια οικογένεια» επικοινώνησε με τον πατέρα τουγια μία τελευταία φορά:

«Άνοιξα την πόρτα και με απέρριψε για άλλη μια φορά. Οπότε του έκανα ένα τηλεφώνημα και του είπα “Δεν θα με ξαναδείς. Δεν θα μου μιλήσεις ποτέ ξανά. Κι αν σε δω, θα σε χτυπήσω».