Γκιστ: Μπήκε στο «κλαμπ» των «100άρηδων» μπλοκέρ

πιπλέον στο ματς με το Ρέθυμνο, ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε το πρώτο του «double-double» στο φετινό Πρωτάθλημα με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ

Γκιστ: Μπήκε στο «κλαμπ» των «100άρηδων» μπλοκέρ

πιπλέον στο ματς με το Ρέθυμνο, ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε το πρώτο του «double-double» στο φετινό Πρωτάθλημα με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ

Μπορεί στο ματς του Ρεθύμνου με τον Παναθηναϊκό (87-75 οι πράσινοι), ο Άαρον Τζόουνς να έκλεψε την παράσταση με τις επτά τάπες του όμως ο Τζέιμς Γκιστ έκανε μία κι αυτή αρκούσε για να γράψει ιστορία. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έγινε ο 6ος συνολικά και 2ος ξένος στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τις 100.

Παράλληλα ο Γκιστ σημείωσε το πρώτο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Με αυτό ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έγινε η 4η ομάδα που έχει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες με “double-double” μετά από την Κύμη, το Λαύριο Aegean Cargo και τον ΠΑΟΚ. Συνολικά οι “πράσινοι” έχουν επτά τέτοιες επιδόσεις και είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από την Κύμη (8).

Ο 32χρονος φόργουορντ ισοφάρισε και το ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League με τα 13 ριμπάουντ που είχε στο “Μ.Μερκούρη” αφού 13 είχε και στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Aegean Cargo.

*Με μία ξεχωριστή ατομική επίδοση επιστρέφει στην Αθήνα και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τις έξι ασίστ του αφού στις προηγούμενες 146 εμφανίσεις του στην κατηγορία, δεν είχε ξεπεράσει τις τέσσερις. Το φετινό ρεκόρ του δε, ήταν εκείνο των δύο ασίστ σε επτά διαφορετικά παιχνίδια.

*Ρεκόρ καριέρας σημείωσε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε, αφού είχε από επτά στα περσινά παιχνίδια με τον Προμηθέα και τον Πανιώνιο της 17ης και της 18ης αγωνιστικής.

*Το δικό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Σον Κιλπάτρικ με τους 22 πόντους του, δύο περισσότερους από εκείνους που σημείωσε στο ντεμπούτο του στην Κύμη.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Γιώργος Παπαγιάννης ξεπέρασε τα 100 στην Betshop Basket League.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνοντας 20 επιθέσεις του. Το ρεκόρ της σεζόν όμως είναι εκείνο των 21 που είχε στο Λαύριο. Οι “πράσινοι” πήραν 22 πόντους με αυτόν τον τρόπο όμως κι αυτό δεν είναι ρεκόρ περιόδου καθώς ο Άρης είχε 23 κόντρα στον Πανιώνιο όπως και ο Κολοσσός H Hotels απέναντι στην Κύμη σε παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής.

Ρεκόρ 6ετίας απ’ τον Τζόουνς στα κοψίματα

Από το σημερινό παιχνίδι ξεχώρισε ως επίδοση, αυτή των επτά κοψιμάτων που είχε ο Άαρον Τζόουνς και μάλιστα μένοντας μόλις 14:18 στο παρκέ. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση της Betshop Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των πέντε που είχαν ο Οκτάβιους Έλις στο εντός έδρας παιχνίδι του Προμηθέα με την ΑΕΚ στην 4η αγωνιστική και ο Ντάνι Αγκμπελέσε στο εκτός έδρας ματς του Χολαργού με τον Κολοσσό H Hotels για τη 15η αγωνιστική.

Πρόκειται για ισοφάριση της τρίτης καλύτερης επίδοσης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και αυτή ήταν η 25η φορά στην οποία ένας παίκτης είχε τουλάχιστον επτά τάπες. Οι επτά τάπες του Τζόουνς συνιστούν ρεκόρ εξαετίας για την Betshop Basket League αφού η τελευταία φορά που σημειώθηκε αυτή η επίδοση, ήταν στις 19 Ιανουαρίου 2013. Την είχε κάνει ο Γκι-Μαρκ Μισέλ στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΚΑΟΔ με τον Πανελευσινιακό.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ κρατούσε το ρεκόρ κοψιμάτων του Ρεθύμνου Cretan Kings μέχρι σήμερα, αφού είχε μοιράσει έξι “stop” στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Κολοσσό H Hotels τόσο στην περίοδο 2011-12 όσο και στη σεζόν 2012-13.

*Με τις επτά τάπες του Τζόουνς, το Ρέθυμνο Cretan Kings τελείωσε το παιχνίδι με εννιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι οχτώ που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στα εντός έδρας παιχνίδια του με Ήφαιστο και ΑΕΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ.

*Ο Ανδρέας Χριστοδούλου με τις δύο ασίστ που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό. Παράλληλα ξεπέρασε τον Στέφαν Μούντι που είχε 99 στην περσινή σεζόν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr