Σημαντικά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος τως χώρας που εκδηλώνεται με έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις ανά περιοχές της επικράτειας.

Χιονίζει από το πρωί στην Πάρνηθα

Πυκνή είναι η χιονόπτωση από το πρωί του Σαββάτου στην Πάρνηθα ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το ύψος του τελεφερίκ

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, στο ρεύμα που οδηγεί προς το καζίνο.

Σε συναγερμό, εξάλλου, βρίσκονται, όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, με εκχιονιστικά μηχανήματα και «αλατιέρες», ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό. Το θερμόμετρο στην Πάρνηθα βρίσκεται υπό το μηδέν και το κρύο είναι τσουχτερό.

Κατολισθήσεις στο Μέγα Σπήλαιο, κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα

Κατολίσθηση έγινε σε επαρχιακό δρόμο κοντά στο Μέγα Σπήλαιο όπως αναφέρουν τοπικά μέσα της περιοχής τα οποία ενημερώθηκαν από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι έγιναν μάρτυρες της κατολίσθησης η οποία έγινε μπροστά τους, λίγο πριν προλάβουν να περάσουν το δρόμο.

Εκείνη τη στιγμή, ακολουθούσε και το αυτοκίνητο του Περιφερειάρχη, ο οποίος μετέβαινε στο Χιονοδρομικό, το οποίο σήμερα είναι κλειστό λόγω της χιονοστιβάδας.

Το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων έκλεισε έπειτα από χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 07:30 στον αναβατήρα 5 της Στύγας.

Οι αρμόδιοι καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, ωστόσο μέχρι τότε οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές.  Αν και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο, δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός.

Ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς δήλωσε ότι από την πτώση υπήρξε πτώση πυλώνα στην Στύγα, γεγονός που επέβαλε την αναστολή της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου.

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη στον Έβρο

Οι Αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Έβρου έχει αρχίσει να ανεβαίνει, ιδίως στην περιοχή Πέταλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το alexpoli.gr, το πρωί του Σαββάτου η στάθμη του νερού στις Φέρες ήταν κοντά στα 4,30 μέτρα. Ο αντιδήμαρχος Φερών, μάλιστα, ανέφερε ότι ήδη έχουν σημειωθεί πλημμύρες κοντά στο χωριό Γεμιστή, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα προστατευτικά αναχώματα.

Ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι υπάρχουν 800 κυβικά το δευτερόλεπτο από τα Ύψαλα, ενώ στην περιοχή των Κήπων παρατηρείται σφοδρή χιονόπτωση.

Στην κατάψυξη για 10 μέρες η Φλώρινα

Δέκα συνεχόμενες ημέρες με ολικό παγετό (όλο το 24ωρο η θερμοκρασία υπό του μηδενός) συμπλήρωσε σήμερα η Φλώρινα.

Ο πίνακας που ακολουθεί δίνει τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες του δεκαημέρου, όπως καταγράφηκαν από τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr.

Καταστράφηκαν καλλιέργειες από τις πλημμύρες στον ποταμό Αλφειό

Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηλείας δημιούργησαν αύξηση της στάθμης του Αλφειού και τα πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα σε παρακείμενες καλλιέργειες. Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εξέλιξη της στάθμης των υδάτων την νύχτα παρότι εκτιμάται ότι θα υπάρξει  μείωση της βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι στην περιοχή των Μακρισίων, όπου έσπασε το ανάχωμα, κάτι που είχε γίνει το 2003. Αν και οι υπηρεσίες του δήμου Ανδρίτσινας – Κρεστένων μαζί με τους αρμόδιους της Π.Ε. Ηλείας και εργολάβο επιχείρησαν παρεμβάσεις, δεν κατάφεραν να περιορίσουν το πρόβλημα.

Η διαρροή νερού προς την περιοχή «Ποτόκια» που έχει πλημμυρίσει και η στάθμη του ν ερού έχει ανέβει αισθητά καλύπτοντας εκτάσεις με καλλιέργειες.

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Μεσσηνίας

Τέλος, χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές της Μεσσηνίας εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν βλάβες στου μετασχηματιστές .  Τα προβλήματα στη Μάνη έχουν αποκατασταθεί αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητοι χειρισμοί από το Σταθμό της Καλαμάτας καθώς και συνεργείο της ΔΕΗ προσπάθησε να επαναφέρει το ρεύμα, το συντομότερο δυνατόν.