Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, σε βίαια επεισόδια στο περιθώριο των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται στο Μπανγκλαντές, εν μέσω καταγγελιών για νοθεία και καταστολή της αντιπολίτευσης.

Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν από την αστυνομία και άλλοι έξι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος Λαϊκού Συνδέσμου (Awami League) και του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP) της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Χαλέντα Ζία. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) και οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα, 71 ετών, θα εξασφαλίσει μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, καθώς παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της. Οι πολιτικοί αντίπαλοί της ωστόσο την χαρακτηρίζουν «δεσποτική» και την κατηγορούν ότι φυλάκισε την Χαλέντα Ζία και κατέστειλε την αντιπολίτευση, με μαζικές συλλήψεις, εξαναγκαστικές εξαφανίσεις και δρακόντειους νόμους που φίμωσαν τον Τύπο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Εκλογική Επιτροπή ερευνά καταγγελίες για νοθεία από όλη τη χώρα. «Αν επιβεβαιώσουμε (τους ισχυρισμούς αυτούς) από τους δικούς μας διαύλους, τότε θα ληφθούν μέτρα, όπως ορίζει ο νόμος», είπε ο εκπρόσωπός της, Σ.Μ. Ασαντουζαμάν.