«Σπάει» τη σιωπή του ο διασώστης του Σουμάχερ

Για πρώτη φορά, ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης Στέφαν Μποζόν, σύμφωνα με το γερμανικό Focus, φέρνει στο «φως» λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το ατύχημα

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ και ενώ ο πρώην σταρ της Formula 1 σε λίγες μέρες κλείνει τα 50, το ενδιαφέρον για την κατάστασή του παραμένει μεγάλο.

Η οικογένειά του έχει επιλέξει να δίνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο και κατά καιρούς απλά επιβεβαιώνει πως η υγεία του βελτιώνεται.

Ο γερμανός πιλότος της Φόρμουλα 1, σαν σήμερα στις 29 Δεκεμβρίου 2013, την ώρα που έκανε σκι σε πλαγιά που ήταν εκτός πίστας, έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι, παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Σουμάχερ λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι του στην Ελβετία και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Για πρώτη φορά, ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης Στέφαν Μποζόν, σύμφωνα με το γερμανικό Focus, φέρνει στο «φως» λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το ατύχημα.

«Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο είπαν ότι επειδή ο χώρος που συνέβη ήταν δίπλα στην πλαγιά, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να τον μεταφέρουν με προσοχή. Και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ σοβαρό, διαφορετικά δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Ο Σουμάχερ ήταν τυχερός» είπε και πρόσθεσε:

«Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά από την βάση ελικοπτέρων στην Κουρσεβέλ μέχρι το Μέριμπελ. Θυμάμαι ακόμα ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης του ελικοπτέρου είχαν προβλήματα με τις πρώτες βοήθειες λόγω της θέσης του ατυχήματος. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να πετάξουν πρώτα για το Μουτιές για να τον σταθεροποιήσουν. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ».

«Αν είχε χιονίσει περισσότερο, ο Σουμάχερ πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από την πρώτη πέτρα. Ο Σουμάχερ ήταν σαφώς εκτός της οργανωμένης περιοχής της πλαγιάς εκείνη τη στιγμή. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Γιατί αν βγεις εκτός, έχεις εσύ την ευθύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν έχει επισκεφτεί την οικογένεια Σουμάχερ απάντησε: «Όχι, δεν γνωρίζω πώς είναι σήμερα. Αλλά σκέφτομαι συχνά το ατύχημα. Για παράδειγμα, όταν βλέπω πλαγιές με πέτρες στην άκρη. Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να ακούσω καλά νέα για τον Σουμάχερ» λέει ο Στέφαν Μποζόν.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk