Κρίση στους ΑΝΕΛ καθώς μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Παναγιώτη Σγουρίδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματος δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο.

Τι προηγήθηκε της υποβολής παραίτησης Σγουρίδη

Μετά την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου με την οποία τον «άδειασε», κάνοντας λόγο για «θεωρίες φαντασίας» αναφερόμενος στα σενάρια περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου που θα μπορούσε να καθυστερήσει την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Αν και αρχικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση για τις απίθανες δηλώσεις Σγουρίδη περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου, τα βέλη που εξαπέλυσε η ΝΔ φαίνεται ότι προκάλεσαν αναταραχή στους ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να «αδειάσει» μέσω twitter τον αντιπρόεδρο του κόμματος, κάνοντας λόγο για «θεωρίες φαντασίας».

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά

31 people are talking about this

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης νωρίτερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός θερμού επεισοδίου το οποίο μπορεί να καθυστερήσει τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες», είχε δηλώσει νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».