Τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, αδειάζει με ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μετά την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά», έγραψε ο υπουργός Άμυνας.

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1078649342435700736

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία δια στόματος του τομεάρχη Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του Π. Καμμένου που δεν καταδίκασαν τις δηλώσεις του Π. Σγουρίδη.

«Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες. Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως», τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος.

«Αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδης  υπαινίχθηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην έρθει για επικύρωση στην ελληνική Βουλή καθώς μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα. Ερωτηθείς για το τι θα μπορούσε να συμβεί ο κ. Σγουρίδης είπε: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».