Εκδηλώσεις και bazaars για καλό σκοπό διοργανώνουν και εφέτος εν όψει των εορτών φορείς και ΜΚΟ σε πολλές γωνιές της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ενισχύσει όσους έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο, προσκαλεί τους φίλους του να επισκεφθούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των εθελοντικών δημιουργικών εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη θα κοσμούν τους πάγκους του.

Οι φίλοι του Μόντε

Από το Σάββατο 14 έως και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η γκαλερί του ΜΕΤΑπολις φιλοξενεί για ακόμη μία χρονιά το χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνουν οι Φίλοι του Μόντε (Friends of Monde) για την ενίσχυση του σχολείου στο χωριό Μόντε στην Ουγκάντα. Στο bazaar θα βρείτε χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητες δημιουργίες με συνθέσεις των φίλων του Μόντε όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.ά. καθώς επίσης και παραδοσιακά αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα από την Ουγκάντα.

Τις πρώτες χρονιές η ομάδα υποστήριξε το σχολείο με την αγορά βασικών τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο ανομβρίας στην περιοχή. Την τρίτη χρονιά συνέβαλαν στην υδροδότηση του σχολείου. Την επόμενη χρονιά δημιούργησαν μια παιδική χαρά και την πέμπτη κατασκεύασαν το κτίριο και τη σκεπή ενός καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών του χωριού.

Οι πόρτες του bazaar, που θα γίνει στον χώρο του ΜΕΤApolis (Στοά Καΐρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος), θα είναι ανοιχτές την Παρασκευή 17.00-23.00, το Σάββατο 10.00-23.00 και την Κυριακή 11.00-18.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

«Στήριξη» για άπορες και πολύτεκνες οικογένειες

Xριστουγεννιάτικο bazaar για καλό σκοπό ετοιμάζει η ομάδα εθελοντισμού «Στήριξη» στις 15-16 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή χειροτεχνών. Δώρα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλία, γλυκά, διακοσμητικά και άλλα χριστουγεννιάτικα είδη σε οικονομικές τιμές θα κοσμούν τους πάγκους της ομάδας που θα στηθούν στο ξενοδοχείο Electra Palace Αthens (Nικοδήμου 18-20), στην Πλάκα. Το bazaar θα είναι ανοιχτό το Σάββατο 11.00-20.00 και την Κυριακή 11.00-19.00.

Η ομάδα εθελοντισμού «Στήριξη» υποστηρίζει από το 2011 άπορες, πολύτεκνες οικογένειες που τις υπέδειξε το ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων και τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της ομάδας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.stirixi.org.gr.

Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη

Γιορτινές εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ετοίμασε το Μουσείο Μπενάκη με εκθέσεις, μουσική, εργαστήρια και ξεναγήσεις.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου (11.00-13.00) στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών (Λεωφ. Ποσειδώνος & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Τρεις γενιές στον πάγκο με τα στολίδια…». Κάθε παιδί θα συμμετέχει με τον παππού, τη γιαγιά ή ένα αγαπημένο πρόσωπο αυτής της γενιάς. Παιχνίδια παιδιών που μεγάλωσαν και μπήκαν σε προθήκες, χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις και χειροποίητα στολίδια, συνδέουν την πρώτη και την τρίτη γενιά εφέτος τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Παιχνιδιών. Την ίδια ημέρα στο κτίριο του μουσείου που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 138 (12.00-15.00) τα σύνολα μουσικής δωματίου, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα της Underground Youth Orchestra ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παραδοσιακά κάλαντα, καθώς και έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

Την επομένη, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει (11.00-13.00) ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που συνδυάζει τη γλυπτική με τη ζωγραφική. Το εργαστήρι με τίτλο «Ενας άγγελος στο σπίτι» απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 9 ετών. Στις 13.30, και πάλι στο παράρτημα του μουσείου στην οδό Πειραιώς 138, τα παιδιά της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου θα κρατήσουν συντροφιά στους παρευρισκόμενους ερμηνεύοντας δημοφιλή μουσικά έργα με εορταστική διάθεση. Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο κ. Γάσπαρης Μαμμάς.

Χριστουγεννιάτικα δώρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης κάθε πρόταση έχει θετικό αντίκτυπο, κάθε αγορά θα προσφέρει έμπρακτα αγάπη και φροντίδα σε κάποιον που τη χρειάζεται πολύ. Το Impact Hub Athens και τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης έχουν «στολιστεί» και ετοιμάζονται να μεταφέρουν στο γιορτινό κλίμα τους κατοίκους της πόλης και να τους δώσουν προτάσεις για δώρα που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

«Στην Αγορά, θα βρείτε προτάσεις για παιχνίδια, ρούχα, έργα τέχνης, εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και άλλα δώρα. Παράλληλα, θα δοκιμάσετε υπέροχους φρέσκους χυμούς και φαγητό, θα ακούσετε μουσική και θα συμμετάσχετε ενεργά σε ενδιαφέρουσες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ολα με έναν κοινό παρονομαστή: τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και την έμπρακτη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Αγοράς.

Συγκεκριμένα, στη γωνιά των μικρών παραγωγών της WISE Greece, τα έσοδα από τα επιλεγμένα με προσοχή ελληνικά προϊόντα που θα αγοράσει κανείς, θα στηρίξουν μικρούς παραγωγούς αλλά και συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας. Ακριβώς δίπλα, στο πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο, το Flower Power, θα βρείτε λουλούδια και μπουκέτα, στηρίζοντας την εργασία ατόμων με αναπηρία ή ευαλωτότητα. Στο Second Hand Shop ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ αγοράζοντας μεταχειρισμένα αντικείμενα, θα βοηθήσετε άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ενώ στη «13μ2 ΓΚΑΛΕΡΙ – ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» θα ψωνίσετε μεταξοτυπίες υπογεγραμμένες από διάσημους καλλιτέχνες αλλά και έργα των συνεργατών και μαθητών του εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα». Παράλληλα, στο Χυμοποιείο θα δοκιμάσετε φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.

Τις επόμενες ημέρες, η Δημοτική Αγορά θα μεταμορφωθεί για μία μέρα σε «Σούπερ Κυψέλη» και οι επισκέπτες της θα βρουν συγκεντρωμένες εκεί τις μικρές επιχειρήσεις που συνθέτουν το πολύχρωμο ψηφιδωτό της γειτονιάς. Μοδίστρες, κομμώτριες, ο τσαγκάρης, ο μάστορας, ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος, η «κοκέτα», τα «υφάσματα», τα «παντοπωλεία» κ.ά. θα στεγαστούν στην Αγορά δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα μας να κάνει σε ένα μέρος όλες τις αγορές του, τις επισκευές και μεταποιήσεις που επιθυμεί, αλλά και να γνωρίσει το αληθινό πρόσωπο της γειτονιάς και να συναντήσει τους ανθρώπους της.