• Αναζήτηση
 • Άνι Λένοξ, Τόμι Χίλφιγκερ, Κρις Τζένερ στηρίζουν την οργάνωση Mothers2Mothers

  Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2001 στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής με πρωταρχική έμφαση στην πρόληψη της μετάδοσης του HIV από μητέρα σε παιδί

  «Τόμι Χίλφιγκερ, είσαι παγκόσμιος φεμινιστής;» ρώτησε η Άνι Λένοξ απευθυνόμενη στον σχεδιαστή μόδας σε φιλανθρωπικό κοκτέιλ πάρτι στο Μανχάταν, ζητώντας συγγνώμη που έστρεψε τα φώτα πάνω του.

  «Είμαι εδώ» απάντησε ο Χίλφιγκερ με ένα μεγάλο χαμόγελο και όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

  Η τραγουδίστρια είναι υποστηρίκτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Mothers2Mothers, η οποία απασχολεί θετικές στον ιό HIV γυναίκες για να εξαλείψει τη μετάδοση του ιού σε παιδιά σε οκτώ χώρες της Αφρικής.

  Συγκεκριμένα, προσλαμβάνει, εκπαιδεύει και βοηθά στην ενδυνάμωση θετικών στον ιό HIV γυναικών για να εργαστούν στην κοινότητά τους στον τομέα της υγείας. Οι «Μητέρες Μέντορες» εργάζονται στις τοπικές κοινότητες και στις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγείας για να εξασφαλίσουν ότι οι γυναίκες και οι οικογένειές τους λαμβάνουν συμβουλές υγείας και τα φάρμακα που χρειάζονται και υποστηρίζονται στο ταξίδι της θεραπείας τους.

  Χάρη στην εξειδίκευσή τους, οι Μητέρες Μέντορες αποτελούν πρότυπα, ενδυναμώνοντας τις θετικές στον HIV γυναίκες και βοηθώντας έτσι στον περιορισμό του στίγματος και των διακρίσεων που σχετίζονται με τον HIV.

  Η Άνι Λένοξ παρουσίασε την αποστολή της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη, όπου εγκαινιάστηκε το δεύτερο παράρτημα της Mothers2Mothers στις ΗΠΑ, μετά το πρώτο στο Λος Άντζελες.

  Περισσότερα από 250 μωρά μολύνονται από τον ιό HIV καθημερινά στην Υποσαχάρια Αφρική. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, τόνισε μιλώντας στο κοινό, στο οποίο ήταν μεταξύ άλλων, η Κρις Τζένερ της οικογένειας Καρντάσιανς, η αρχισυντάκτρια του Harper’s Bazaar, Γκλέντα Μπέιλ με οικοδέσποινα τη Μάριτζεϊ ΜακΚι, σύμβουλο brand πολυτελείας, που φιλοξένησε τη βραδιά στο σπίτι της στο Μανχάταν, σύμφωνα με το WWD.

  Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2001 στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής με πρωταρχική έμφαση στην πρόληψη της μετάδοσης του HIV από μητέρα σε παιδί.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk