Στην Αγκυρα ο Λαβρόφ στις 13 και 14 Αυγούστου

Στην Άγκυρα θα βρεθεί στις 13 και 14 Αυγούστου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με την ανακοίνωση της επίσκεψης Λαβρόφ στην Τουρκία με φόντο την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας αλλά και τη ματαίωση της επίσκεψης του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στα μέσα Σεπτέμβρη στην Αθήνα, να ρίχνει περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Στην Άγκυρα θα βρεθεί Δευτρα και Τρίτη, 13 και 14 Αυγούστου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με την ανακοίνωση της επίσκεψης Λαβρόφ στην Τουρκία.
Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει προγραμματιστεί τετραμερής σύνοδος κορυφής στο προσεχές μέλλον με τη συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, Γαλλίας, Τουρκίας και Γερμανίας.
«Η ρωσική πλευρά ξεκινάει από το ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την εγγύηση και διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Συρία και στην περιοχή γενικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία προστίθεται ότι «οι υπουργοί θα συζητήσουν τις φάσεις της προετοιμασίας της σχεδιαζόμενης σε σύντομο χρονικό διάστημα διεξαγωγής της τετραμερούς συνάντησης κορυφής στην Τουρκία των προέδρων της Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Γαλλίας με θέμα την διευθέτηση του συριακού ζητήματος»
Τα μέρη θα συζητήσουν τους τρόπους πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, «μέσω της περαιτέρω υποστήριξης του ενδοσυριακού εθνικού διαλόγου στην βάση των γενικά αποδεκτών αρχών του διεθνούς δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται επίσης ότι οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε άλλα επίκαιρα διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, στην περιοχή της Υπερκαυκασίας, στην Κεντρική Ασία, την Ουκρανία και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το πώς θα αναβαθμισθεί αποτελεσματικά η αμοιβαία συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk