• Αναζήτηση
 • Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία, φόβοι για αρκετούς νεκρούς

  Εκτροχιασμός τρένου με «αρκετούς» νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στη βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Demiroren.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Τεκιρντάγκ της βορειοδυτικής Τουρκίας, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

  Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση.

  Το τρένο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

  «Μια προαστιακή αμαξοστοιχία είχε ένα ατύχημα… που οφείλετο σε εκτροχιασμό. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

  Ο τοπικός κυβερνήτης της επαρχίας Τεκιρντάγκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, απέδωσε τον εκτροχιασμό στη σφοδρή βροχόπτωση και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. «Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που διαθέτουμε έφτασαν στην περιοχή. Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος», δήλωσε ο Μεχμέτ Τζεϊλάν.

  [Πηγή φωτογραφίας: Anadolu]

  https://twitter.com/anadoluajansi/status/1015992559062134784

   

  Κόσμος