• Αναζήτηση
 • Ταϊλάνδη: Οι διασώστες μελετούν τον απεγκλωβισμό των 12 μαθητών

  Αγώνα δρόμου με τη… φύση κάνουν οι διασώστες στην Ταϊλάνδη προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα 12 αγόρια, που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε σπηλιά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αγώνα δρόμου με τη… φύση κάνουν οι διασώστες στην Ταϊλάνδη προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα 12 αγόρια, που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε σπηλιά.

  Οι διασώστες ερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια και εξετάζουν έντονα το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν διάσωση των παιδιών μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να πέσουν μεγάλα ύψη βροχής ξανά στην περιοχή, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης του νερού και την μεγάλη καθυστέρηση απεγκλωβισμού τους.

  Μετά τις καταιγίδες του Σαββάτου θα γίνει «σχεδόν αδύνατη» κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού των παιδιών για μήνες, σύμφωνα με τον συντονιστή της διεθνούς προσπάθειας διάσωσης.

  Τα παιδιά, μαθητές ποδοσφαιρικής ομάδας που εγκλωβίστηκαν με τον προπονητή τους στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ, ηλικίας 11 έως 16 ετών, εκ των οποίων κανένα δεν γνωρίζει κολύμβηση, μαθαίνουν από τους διασώστες να χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές, ώστε να μπορούν να συνοδευτούν στην έξοδο.

  Αυτή είναι και η πιο ρεαλιστική επιλογή που έχουν, αφού θεωρείται αδύνατο να μπορέσουν να διδάξουν στα παιδιά να κάνουν κατάδυση μόνα τους. Επίσης, λόγω ηλικίας και σωματοδομής θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κουβαλήσουν τις φιάλες οξυγόνου μόνα τους.

  Ένα ακόμα μέτρο που προσπαθούν να πάρουν οι Αρχές είναι να «τραβήξουν» με τεχνητό τρόπο όσο νερό μπορούν από τη σπηλιά, ώστε σε μερικά σημεία να πέσει η στάθμη και τα παιδιά να μπορέσουν να το διασχίσουν κολυμπώντας, πάντα με τη βοήθεια ειδικών δυτών, αφού θα είναι σαφώς ευκολότερο από το να πρέπει να διανυθεί μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων εξολοκλήρου κάτω από το νερό.

  Ωστόσο και τότε, θα πρέπει να περάσουν κάποια πολύ στενά υποβρύχια περάσματα.

   

  Παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά δίνουν «μαθήματα θάρρους» αφού σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους πεζοναύτες της Ταϊλάνδης έστειλαν χαιρετισμούς σε όσους βρίσκονται στην επιφάνεια και προσπαθούν να τους διασώσουν.

  «Συστηθείτε» λέει ο δύτης και τα αγόρια λένε το όνομα τους και στη συνέχεια ευχαριστούν τους διασώστες τους.

  Στη συνέχεια διαβεβαιώνουν πως είναι καλά στην υγεία τους.

  #13ชีวิต #ทีมหมูป่า ที่โพสเช้าวันนี้ครับ13หมูป่า ส่งเสียงถึงคนไทย ที่รออยู่นอกถ้ำ ดังนี้#หลังได้ทานอาหาร เพิ่มพลังงาน ที่หน่วยซีลดำน้ำนำเข้าไป และแพทย์ทหารที่ผ่านการฝึกในหลักสูตรนักทำลายใต้น้ำจู่โจมตรวจร่างกายทีมหมูป่าทุกคนแล้ว น้องๆส่งเสียงทักทายผู้คนที่รอคอยอยู่นอกถ้ำฝากมาครับ (บันทึกภาพ 03/07/18)#ทีมหมูป่าทีมSEAL#ThainavySEAL โดย Thai Navy Seal รส.

  Δημοσιεύτηκε από Siraphop Srakaew στις Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

  Μάλιστα, παρά την ταλαιπωρία τους για εννέα ολόκληρες μέρες παραμένουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

  Αυτό φαίνεται και από την πλάκα που κάνουν σε ένα από τα παιδάκια, το οποίο παραπονιέται από το γεγονός ότι τον ξέχασαν και δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τους δικούς του.

  #คลิปที่2 #13ชีวิต #ทีมหมูป่า #ของเช้าวันนี้ครับ13หมูป่า ส่งเสียงถึงคนไทย ที่รออยู่นอกถ้ำ ดังนี้หลังได้ทานอาหาร เพิ่มพลังงานที่หน่วยซีลดำน้ำนำเข้าไป และแพทย์ทหารที่ผ่านการฝึกในหลักสูตรนักทำลายใต้น้ำจู่โจม #ตรวจร่างกายทีมหมูป่าทุกคน แล้ว น้องๆส่งเสียงทักทายผู้คนที่รอคอยอยู่นอกถ้ำฝากมาครับ (บันทึกภาพ 03/07/18)#ทีมหมูป่าทีมSEAL#ThainavySEAL โดย Thai Navy Seal รส.

  Δημοσιεύτηκε από Siraphop Srakaew στις Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

   

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk