• Αναζήτηση
 • Τουρκία: Ιντζέ προκαλεί Κιλιτσντάρογλου – Θέλει την προεδρία του CHP

  Ανοιχτά προκαλεί τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πλέον ο Μουχαρρέμ Ιντζέ, υποψήφιος του κόμματος για την προεδρεία στις εκλογές της 24ης Ιουνίου απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει και το αποτέλεσμα που πέτυχε και ήταν εξαιρετικά υψηλό για τα δεδομένα του CHP τα ταλευταία χρόνια.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανοιχτά προκαλεί τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πλέον ο Μουχαρρέμ Ιντζέ, υποψήφιος του κόμματος για την προεδρεία στις εκλογές της 24ης Ιουνίου απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει και το αποτέλεσμα που πέτυχε και ήταν εξαιρετικά υψηλό για τα δεδομένα του CHP τα ταλευταία χρόνια. Ο Μ. Ιντζέ ανακοίνωσε την Τρίτη πως επιθυμεί να τεθεί επικεφαλής του κόμματος στη θέση του Κιλιτσντάρογλου.

  «Πρότεινα (στον Κιλιτσντάρογλου) να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, να γίνω πρόεδρος του κόμματος και αυτός επίτιμος πρόεδρος», δήλωσε ο Ιντζέ στη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του στην Άγκυρα, την επομένη μιας συνάντησης των δύο ανδρών.

  Ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε με άνεση τις προεδρικές εκλογές, όμως ο Ιντζέ κατάφερε να συγκεντρώσει 30,6% των ψήφων, σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό από τους άλλους υποψηφίους της αντιπολίτευσης.

  Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το σοσιαλδημοκρατικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με επικεφαλής τον Κιλιτσντάρογλου συγκέντρωσε μόνο 22,6% των ψήφων.

  Ο Κιλιτσντάρογλου «θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και εγώ θα προετοιμάσω το κόμμα για τις (μελλοντικές) εκλογές δουλεύοντας από το Εντίρνε (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία) μέχρι το Αρντάχαν (βορειοανατολική Τουρκία)», πρόσθεσε ο Ιντζέ.

  «Αν πει όχι, το κόμμα θα διευθετήσει το ίδιο το ζήτημα», συνέχισε.

  Αυτός ο πρώην καθηγητής φυσικής έχει ήδη επιχειρήσει δύο φορές να πάρει την ηγεσία του κόμματος, χωρίς επιτυχία, όμως επελέγη ούτως ή άλλως από τον Κιλιτσντάρογλου για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν.

  Οι εντάσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι εντούτοις απτές, την ώρα που το CHP ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2019.

  Ο Ιντζέ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μεταβεί στις 81 επαρχίες της Τουρκίας για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk