• Αναζήτηση
 • Ικανοποίηση Ντι Μάιο για τη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης Κόντε

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ικανοποίησή του για τη δέσμη μέτρων που ενέκρινε η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, σημειώνοντας πως η νέα κυβέρνηση πέτυχε ένα «θανάσιμο πλήγμα στην εργασία ορισμένου χρόνου».

  «Απολύσαμε την μεταρρύθμιση του εργασιακού που είχε ψηφίσει ο Ρέντσι, χτυπάμε καθοριστικά το πιο επικίνδυνο πρόσωπο της γραφειοκρατίας και είμαστε η πρώτη χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει την διαφήμιση των τυχερών παιγνίων» πρόσθεσε ο αρχηγός των «πεντάστερων», ο οποίος υπογράμμισε πως «με το κυβερνητικό αυτό διάταγμα υπέρ της αξιοπρέπειας», η Ιταλία «λέει όχι στις πολυεθνικές που έρχονται στην χώρα, παίρνουν χρήματα από το δημόσιο και στην συνέχεια μεταφέρουν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες».

  Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα προβλέπουν ότι οι επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν με φοροελαφρύνσεις, αν εγκαταλείψουν την χώρα μέσα σε εξήντα μήνες από την έγκριση της κρατικής στήριξης, θα πρέπει να επιστρέψουν από δύο μέχρι και τέσσερις φορές το ποσό που είχαν εξοικονομήσει.

  Στο εξής, επίσης, θα απαγορεύεται η διαφήμιση των τυχερών παιγνίων, με μόνη εξαίρεση το Εθνικό Λαχείο της Ιταλίας, ενώ σε ό,τι αφορά στο εργασιακό, αυξάνεται το κόστος εργασίας για τον εργοδότη, για όλες τις μορφές εποχικής και ορισμένου χρόνου απασχόλησης.

  Οι δε συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν θα μπορούν να ανανεώνονται για περισσότερο από δυο χρόνια. Αναφορικά με τις απολύσεις χωρίς βάσιμη αιτία, αυξάνεται κατά 50% η αποζημίωση που θα πρέπει να δίδεται στον εργαζόμενο. Η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων κρίνει αρνητικά την δέσμη μέτρων και τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να μειωθεί το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην χώρα.

  Τα συγκεκριμένα μέτρα θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, αλλά θα πρέπει να επικυρωθούν και με ψήφο του ιταλικού κοινοβουλίου.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk