Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο Κάουνας ήταν απογοητευτική. Σύμφωνοι. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλοί απέναντι στην Ζαλγκίρις και γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε και αυτό το σκορ. Τόσο απλά τα πράγματα. Αν ο Ολυμπιακός ήταν καλός θα είχε κερδίσει. Ήταν πολύ κακός κι έχασε με αυτή την διαφορά. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση.

Όσοι όμως βιάζονται να «τελειώσουν» την ομάδα του λιμανιού πριν καν γίνει το παιχνίδι της Πέμπτης, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Όχι ότι ο Ολυμπιακός πείθει με την εικόνα του στην σειρά. Σε καμιά περίπτωση. Ωστόσο ακόμα και σ’ αυτή την κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός και είναι σε θέση να ισοφαρίσει τους Λιθουανούς.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Ζαλγκίρις είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι επίσης εμφανές πως βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα από τον Ολυμπιακό. Από τον Ολυμπιακό όμως των πολλών προβλημάτων που παλεύει να βρει τρόπους για ν’ αντιμετωπίσει τις «λαβωματιές» του. Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα της Ζαλγκίρις. Είναι πρόβλημα του Ολυμπιακού κι αυτός καλείται να το λύσει. Οι Λιθουανοί έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τα μεγάλα θέματα που έχουν οι πειραιώτες και η προσέγγιση τους σε όλα τα παιχνίδια (αγωνιστική και ψυχολογική) είναι εξαιρετική.

Ακόμα κι έτσι όμως όλα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού κι αυτό το ξέρουν καλά στην Ζαλγκίρις. Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να εμφανιστεί στην «arena» της Ζαλγκίρις (γιατί χθες δεν εμφανίστηκε) τότε έχει πολλές πιθανότητες να κάνει το 2-2. Αν όμως οι ερυθρόλευκοι παρουσιάσουν ξανά τα χθεσινά προβλήματα τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους. Είπαμε, η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι μεγάλη ομάδα. Και καλύτερη. Στο χέρι του είναι να το αποδείξει στο αυριανό παιχνίδι που είναι το πλέον καθοριστικό.