Σε μία μεγάλη γιορτή, αθλητική και πολιτιστική, εξελίχθηκαν τα Βίκος Street Relays, που έγιναν με διοργανωτή το σύλλογο «Ερμής 1877» και με τη στενή συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας, στην παραλία της πόλης και τα έσοδα τους θα πάνε για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της περιοχής.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη σε όλα τα αγωνίσματα, συμμετείχαν σπουδαίοι πρωταθλητές αλλά και Ολυμπιονίκες όπως η Αθανασία Τσουμελέκα, τα παιδιά έδωσαν βροντερό «παρών» στα vikos Kids Relays, οι χρόνοι των πρώτων ήταν αρκετά καλοί και στο τέλος το κέφι απογειώθηκε, με το live από το σπουδαίο συγκρότημα 48 Ores.

Την εκκίνηση στον αγώνα των 2Χ5 χλμ. έδωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου που δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τρίτη χρονιά τα Βίκος Street Relays βρίσκονται στη Γλυφάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Ο Δήμος Γλυφάδας προωθεί τον αθλητισμό και το δρομικό κίνημα και διοργανώσεις όπως αυτή μας βοηθούν να πετύχουν το σκοπό μας. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι εκτός από τους μεγάλους, βλέπουμε σήμερα και πολλά παιδιά, τα οποία γνωρίζουν τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και θα τον βάλουν για τα καλά στη ζωή τους».

Μαζί του ήταν και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης που είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα Βίκος Street Relays που μας εμπιστεύονται για τρίτη χρονιά και είναι στην πόλη μας, φέτος μάλιστα γίνεται για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, γεγονός που μας χαροποιεί. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου που είναι πάντα δίπλα μας και βοηθάει σε ότι χρειάζεται και εύχομαι του χρόνου να είμαστε ακόμα περισσότεροι και να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Έντονος ήταν ο συναγωνισμός σε όλα τα αγωνίσματα και τελικά στα 10 χλμ ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Σάκης Νίκος και στις γυναίκες η Σοφία Ρήγα που διπλασίασε τις νίκες της μετά την Πάτρα. Μετά τον αγώνα ο Σάκης Νίκος του Ερμή 1877 είπε: «Ηταν ένας πολύ ευχάριστος αγώνας, στην παραλία της Γλυφάδας δίπλα στη θάλασσα με πολλές συμμετοχές. Είναι ωραίο να τρέχεις δίπλα στη θάλασσα και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα έχει ακόμα περισσότερο κόσμο, θα είναι καλύτερα κι εγώ προσωπικά θα πάρω μέρος και σε άλλους αγώνες της σειράς».

Ξεχώρισε επίσης η παρουσία του Ανδρέα Δημητράκη που έτρεξε δύο φορές μάλιστα στα 4Χ2,5 χλμ και βοήθησε την ομάδα του να πάρει την πρώτη θέση. «Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, τον χάρηκα τον αγώνα που για μένα ήταν μία καλή προπόνηση. Είχε και πολύ κόσμο και ήταν μία μεγάλη αθλητική γιορτή. Εγώ συνεχίζω την προσπάθεια μου για να πάρω την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που θα γίνει το καλοκαίρι στο Βερολίνο.»

Οι νικητές κατά κατηγορία ήταν:

10.000

Ανδρες
Nίκος Σάκης 33:10
Κώστας Δρόσος 33:15
Σταύρος Γκίνης 33:45

Γυναίκες
Σοφία Ρήγα 37:19
Ισαβέλλα Κοτσαχείλη 39:17
Βηθλεέμ Σάπιου 41:25

2Χ5000

Ανδρες
Ματέο Ματζιάρ/Γιώργος Μήνο 31:50
Ανέστης Παπούλιας/Χρήστος Παπούλιας 32:40
Χάρης Παπαχαραλάμπους/Γιώργος Ρουκλιώτης 35:07

Γυναίκες
Βασιλική Σπάθη/Φίλιππα Πουλίδου 40:29
Λήδα Γκίβαλου/Εύη Ντάφλα 54:26
Γιούλη Φυτίλη/Γωγώ Μητσοπούλου

Μικτές ομάδες

Αλέξης Πασπάτης/Ντενίσα Μπάλλα 35:18
Ελενα Λεβεντάκη/Δημήτρης Σαμπάνης 35:40
Ερατώ Αθανασίου/Δημήτρης Γιαννέλης 43:08

4Χ2500

Άνδρες
Δημητράκης/Σουκούδης/Καρέσκος/Δημητράκης 32:42
Α. Παπούλιας/Χ. Παπούλιας/Δρόσος/Μώρος 33:05
Σταματούκος/Πετρολέκκας/Σέχου/Πλευρίτης 33:24

Γυναίκες
Χαμπίδη/Καπέτη/Κυριάκου/Μενεγάτου 43:54
Χαμακιώτη/Μαγγιώρη/Τόντα/Εμμανουήλ 48:52
Ι.Βασδέκη/Ε.Βασδέκη/Ι.Βασδέκη/Ε.Βασδέκη 51:36

Μικτές ομάδες
Τσολακίδη/Μπάλλα/Κουβαντζή/Μπελεχρής 37:52
Γράψας/Μπλάτση/Κατσαντώνης/Στεργιώτης 38:36
Δερμάτης/Δήμου/Σαββόπουλος/Στεργιόπουλος 39:18
Επόμενος αγώνας για τα vikos Street Relays είναι στις 13 Μαΐου και εγγραφές γίνονται μέσα από τη σελίδα relays.gr.

Η Βίκος ΑΕ, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο ονομαστικός χορηγός των Βίκος Street Relays.