• Αναζήτηση
 • WRC: Πιθανή η επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Αφρική

  Την αναβίωση του “Safari Rally” επιθυμούν τόσο η Κένυα όσο και πρόεδρος της FIA J. Todt, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιστροφής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην αφρικανική ήπειρο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μπορεί το «δικό» μας Ράλλυ Ακρόπολις να παραμένει εκτός «χάρτη» για τη διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, δεν συμβαίνει το ίδιο ωστόσο και για το θρυλικό “Rally Safari”.

  Μάλιστα, δεδομένης της πρόθεσης του προέδρου της FIA, J. Todt, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να επιστρέψει στην αφρικανική ήπειρό με σκοπό να προάγει την ασφάλεια στους δρόμους αλλά και την προσπάθεια των κυβερνητικών αρχών της Κένυας, οι πιθανότητες αναβίωσης του “Rally Safari” είναι αρκετές.

  Η κυβέρνηση της Κένυας έχει ήδη συγκεντρώσει για τον σκοπό αυτό το ποσό των 2 εκατομμυρίων βρετανικών λυρών, ευελπιστώντας πως το 2020 θα καταφέρει να επιστρέψει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

  Από την πλευρά του, ο J. Todt, o οποίος έχει συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα από τη θέση του συνοδηγού οκτώ φορές, βλέπει τη διεξαγωγή του “Rally Safari” ως μια ευκαιρία ανάδειξης την οδικής ασφάλειας στην αφρικανική ήπειρο.

  Τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι «ταξίδεψε» στην αφρικανική ήπειρο ήταν το 2002. Έκτοτε, ο συγκεκριμένος αγώνας συμμετείχε στο «Intercontinental Rally Challenge» και στο αφρικανικό πρωτάθλημα ράλι.

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk