• Αναζήτηση
 • Η μετά-Brexit εποχή στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

  Η σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά το Brexit, η διαδικασία εκλογής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο μετά το 2020, είναι τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι 27 αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ (χωρίς τη συμμετοχή του Ην. Βασιλείου) στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά το Brexit, η διαδικασία εκλογής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο μετά το 2020, είναι τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι 27 αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ (χωρίς τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου) στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

  Παράλληλα οι «27» θα ασχοληθούν και με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ενώ αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

  Η Λευκωσία θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει από τις Βρυξέλλες στήριξη στην άκσηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, προειδοποιώντας σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αλλαγή στάσης και θα ενεργοποιήσει δράσεις τέτοιες που θα προκαλούν κόστος στην Τουρκία και πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους εταίρους.

  Ραντεβού Τσίπρα-Μέρκελ στις Βρυξέλλες

  Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μεταξύ άλλων επαφή και με την Ανγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των «27» σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η γερμανίδα καγκελάριος με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, αλλά και προκειμένου να συνεχίσουν την συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία.

  Κόσμος