Ραγκούσης: Καμία συγκάλυψη ενόχων και πολιτική δολοφονία αθώων

«Καμιά συγκάλυψη ενόχων, καμιά πολιτική δολοφονία αθώων» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την υπόθεση της Novartis εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του «μήπως αποδειχθεί η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής, που θα συντρίψει το κομματικό σύστημα και οδηγήσει σε μία ριζική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών όχι προς προοδευτική αλλά προς εθνολαϊκιστική κατεύθυνση».

«Καμιά συγκάλυψη ενόχων, καμιά πολιτική δολοφονία αθώων» τονίζει ο
Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την υπόθεση της Novartis εκφράζοντας
ταυτόχρονα την ανησυχία του «μήπως αποδειχθεί η σταγόνα που θα
ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής, που θα συντρίψει το κομματικό
σύστημα και οδηγήσει σε μία ριζική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών
όχι προς προοδευτική αλλά προς εθνολαϊκιστική κατεύθυνση».

Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ, αναφέρει ότι η υπόθεση Novartis «συνιστά οικονομικό έγκλημα και έχει αντικειμενική υπόσταση» ενώ σχετικά με την στάση του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα, τονίζει ότι «ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις που συνδράμουν τη Δικαιοσύνη στην αποκάλυψη των σκανδάλων και της τιμωρίας των ενόχων σύμφωνα με το κράτος δικαίου, και όχι στις δυνάμεις που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο».

Επικρίνει παράλληλα τη ΝΔ η οποία – όπως λέει – προσπαθεί «να συγκαλύψει, να συσκοτίσει και να συμψηφίσει τα σκάνδαλα με πολιτική συναίνεση». Επισημαίνει ότι πρέπει η διερεύνηση να φτάσει μέχρι τέλους- και να αξιοποιηθεί η συμμετοχή του FBI.

Όσο αφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Γιάννης Ραγκούσης λέει ότι «χρειαζόμαστε μια «Λοζάνη με τη FYROM», δηλαδή μια διεθνούς κύρους συνθήκη, που θα δένει τα χέρια σε όσους στο μέλλον επιχειρήσουν να παίξουν γεωπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας». Και δηλώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής «με εθνική υπευθυνότητα τηρεί την εθνική γραμμή και δεν την παραβιάζει από καιροσκοπισμό και πολιτική δειλία όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Τέλος για το επικείμενο συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα δηλώνει αισιόδοξος για τη συγκρότηση ενιαίας παράταξης αυτόνομης κι ανεξάρτητης από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk