• Αναζήτηση
 • Εορτασμός της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

  Με θεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή μελών της «Όπερας του Πεκίνου», παραστάσεις παραδοσιακών χορών από την «Ακαδημία Χορού του Πεκίνου»

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με θεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή μελών της «Όπερας του Πεκίνου», παραστάσεις παραδοσιακών χορών από την «Ακαδημία Χορού του Πεκίνου» και τον «Θίασο Ακροβατών του Πεκίνου», συναυλίες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής με χρήση και αρχαίων κινέζικων οργάνων από την «Εθνική Ορχήστρα του Πεκίνου», παρουσίαση πολεμικών τεχνών (Κουνγκ Φουκ.ά.) και εργαστήρια κατασκευής μασκών, χαρτοκοπτικής, καλλιγραφίας, ζαχαρωτών, θα εορταστεί εφέτος στην Αθήνα η Κινεζική Πρωτοχρονιά, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από τις 10 ως και τις 12 Φεβρουαρίου.
  Ο θεσμός του εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς εκτός Κίνας ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2009 και κάθε χρόνο επιλέγεται μια διαφορετική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με σκοπό την παρουσίαση της πολιτιστικής ιστορίας της Κίνας, «της χελώνας των εθνών» -όπως αποκάλεσε ο Νίκος Καζαντζάκης την ασιατική χώρα- προωθώντας την ανάπτυξη και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών.
  Ο εορτασμός διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον Δήμο του Πεκίνου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα.
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk