• Αναζήτηση
 • «Όχι» στο Μελανσόν για αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Απορρίφθηκε από το «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» αίτημα του Ζαν Λικ Μελανσόν με το οποίο ζητούσε να αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα, επικαλούμενος την καθαρότητα έναντι της φιλελεύθερης πολιτικής

  Το κόμμα του Ζακ Λικ Μελανσόν «Κόμμα της Αριστεράς», σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσφάτως «αγκαλιάσει» την «Ελευθερία Πλεύσης» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ο αρχηγός του μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «φόρεσε φιλελεύθερο μανδύα και επιβάλλει την λιτότητα».

  Ωστόσο το αίτημά Μελανσόν απορρίφθηκε από το Αριστερό Ευρωπαϊκό Κόμμα.  Ο Πρόεδρος του Κόμματος του Γκρέγκορ Γκίζι, δηλώνει πως «η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη» επισημαίνει ωστόσο ότι «η ελληνική κυβέρνηση αφέθηκε εντελώς μόνη μέσα στην Ε.Ε» και πως «είναι εύκολο να κάνει κανείς κρίσεις απέξω δίχως να έχει ευθύνη για τη χώρα και τον πληθυσμό της»

  Από την πλευρά της η Αν Σαμπουρέν χαρακτήρισε τη θέση του κόμματος της Αριστεράς «γελοία στη μορφή και στην ουσία της».

  Παρέμβαση Παπαδημούλη 
  Αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αίτημα του Κόμματος της Αριστεράς (PG) του Ζαν Λικ Μελανσόν να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα» εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

  Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική κ διχαστική. Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά. Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες. Όχι νέες διαιρέσεις. «Πυρά Γκίζι και ΓΚΚ κατά του κόμματος Μελανσόν που ζητεί να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ»

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk