• Αναζήτηση
 • Ο τουρκοκύπριος Μ. Ακιντζί απέσυρε το χάρτη για το εδαφικό

  Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό που κατέθεσε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από απαίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό που κατέθεσε
  κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από απαίτηση του
  Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.philenews.com ,  ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Ακιντζί, δήλωσε ότι μετά το Κραν Μοντάνα, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι απέσυρε όλες τις προτάσεις της και στη συνέχεια ο Ακιντζί είπε στα Ηνωμένα Έθνη ότι αποσύρεται ο χάρτης που είχε καταθέσει ο ίδιος και ζήτησε όπως του επιστραφεί.

  Ας αναρωτηθεί ο καθένας τι επιχειρεί να πράξει ο κ. Ακιντζί με αυτή του την ενέργεια, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης: Ξεκάθαρη η παρέμβαση του κ. Ακιντζί λίγες μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής. Θα γίνουν παραστάσεις στα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

  Πάντως όπως είπε ο Μπουρτζού, ο χάρτης επιστράφηκε στον Ακιντζί το Δεκέμβριο, στην παρουσία της διαπραγματευτικής του ομάδας, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι για το εδαφικό.

  Είπε, επίσης, ότι οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν για έξι θέματα και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο έως ότου συμφωνηθούν όλα.

  Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης της τουρκοκυπριακής πλευράς είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2017 κατά τη διάρκεια της πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη.

  Τι δηλώνουν τα Ηνωμένα Έθνη

  Τα Ηνωμένα Έθνη επέστρεψαν το χάρτη για το εδαφικό που κατατέθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά στις 11 Ιανουαρίου 2017 στη Γενεύη, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

  Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες από τα κατεχόμενα ότι η τ/κ πλευρά απέσυρε το χάρτη για το εδαφικό που κατέθεσε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο κ. Σιντίκ είπε ότι «ύστερα από αίτημα του κ. Ακιντζί, τα ΗΕ επέστρεψαν το χάρτη που είχε καταθέσει στις 11 Ιανουαρίου του 2017 στη Γενεύη», προσθέτοντας ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος και Αναπληρωτής Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενημέρωσε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αυτή την εξέλιξη.

  «Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως αυτό τέθηκε στο Κραν Μοντανά τον Ιούλη του 2017», κατέληξε ο κ. Σιντίκ

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk