• Αναζήτηση
 • Μαξίμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και 20 ημέρες κρύβεται για το «Μακεδονικό»

  Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία μέσω αρχειακού υλικού δίνει το Μαξίμου, το οποίο για ακόμη μια φορά καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ποια είναι η επίσημη θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, υπενθυμίζοντας θέσεις που έχουν εκφράσει στο παρελθόν στελέχη του κόμματος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία μέσω αρχειακού υλικού δίνει το Μαξίμου, το οποίο για ακόμη μια φορά καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ποια είναι η επίσημη θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, υπενθυμίζοντας θέσεις που έχουν εκφράσει στο παρελθόν στελέχη του κόμματος.

  Σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει πως «το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο »Νέα Μακεδονία». Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο »Μακεδονία» και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία»».

  Υπενθυμίζει ακόμη ότι στις 9 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως «η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία».

  «Ωστόσο», συνεχίζει, «τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση». «Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;» διερωτάται.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk