• Αναζήτηση
 • Η IAAF ενέκρινε την συμμετοχή 18 Ρώσων αθλητών σε αγώνες τη χειμερινή περίοδο

  Η IAAF ενέκρινε την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από τη Ρωσία, σε διεθνείς αγώνες κλειστού στίβου, εκ των οποίων και στην παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο, Μαρίγια Λασίτσκενε.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η IAAF ενέκρινε την συμμετοχή  αθλητών και αθλητριών από τη Ρωσία, σε διεθνείς αγώνες κλειστού στίβου, εκ των οποίων και στην παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο, Μαρίγια Λασίτσκενε.

  «Η IAAF έλαβε πάνω από 80 αιτήσεις Ρώσων αθλητών, πολλοί από τους οποίους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη θερινή περίοδο», ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία.

  «Η συμβουλευτική επιτροπή κατά του ντόπινγκ της IAAF, εξέτασε κατά προτεραιότητα, στο μέτρο του δυνατού, τις αιτήσεις των αθλητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη χειμερινή σεζόν ως ουδέτεροι», αναφέρει η ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου.

  Τα προβλήματα για το Ρώσους αθλητές ξεκίνησαν το 2015, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ντόπινγκ στη χώρα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 συμμετείχε ως ουδέτερη μόνο μία Ρωσίδα αθλήτρια, η Ντάρια Κλίσινα στο μήκος (9η). Πέρυσι στο Παγκόσμιο του Λονδίνου πήραν μέρος 19 Ρώσοι και κατέκτησαν ένα χρυσό και πέντε ασημένια μετάλλια.

  Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Σε όλη αυτή τη διαδικασία, συνεχίσαμε να υποστηρίζουμε τις φιλοδοξίες όλων των «καθαρών» αθλητών να συμμετάσχουν στις μεγάλες διοργανώσεις μας. Με την πρόσβαση σε νέες πληροφορίες από τον WADA στα τέλη του περασμένου έτους, η αρμόδια επιτροπή της IAAF (Doping Review Board) αξιολογεί όλες τις αιτήσεις. Πρόκειται για μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία».

  Οι 18 Ρώσοι αθλητές που πήραν την έγκριση για αγώνες στον κλειστό στίβο: Βίκτορ Μπουτένκο (δισοβολία), Ντανίλα Ντανίλοφ (σφυροβολία), Αλεξέι Φεντόροφ (τριπλούν), Ιρίνα Γκουμένιουκ (τριπλούν), Βιάτσεσλαβ Κολεσνιτσένκο (σπρντ), Μαρίγια Λασίτσκενε (ύψος), Αλεξάντρ Λεσνόι (σφαιροβολία), Αλιόνα Λοτκόβσαγια (επί κοντώ), Ντανίλ Λισένκο (ύψος), Γιούλια Μάλτσεβα (δισκοβολία), Πολίνα Μίλερ (σπριντ), Ίλια Μούντροφ (επί κοντώ), Όλγα Μούλινα (επί κοντώ), Σοφία Πάλκινα (σφυροβολία), Βικτόρια Προκοπένκο (τριπλούν), Αντζέλικα Σιντοροβα (επί κοντώ), Αλεξέι Σοκίρσκι (σφυροβολία).

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk