• Αναζήτηση
 • Σε μία υπεύθυνη απόφαση του SPD ελπίζει η Μέρκελ

  Την ελπίδα το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) να αποφασίσει υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού (CDU/CSU, SPD) και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος, εξέφρασε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ αναφερόμενη στο έκτακτο συνέδριο του SPD το οποίο διοργανώνεται την Κυριακή

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ελπίδα το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) να αποφασίσει υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού (CDU/CSU, SPD) και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος, εξέφρασε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ αναφερόμενη στο έκτακτο συνέδριο του SPD το οποίο διοργανώνεται την Κυριακή στην Βόννη, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των θέσεων που καταγράφηκαν στο κείμενο των διερευνητικών συνομιλιών.

  «Τα κύρια σημεία αυτού του εγγράφου δεν θα γίνουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αυστριακό ομόλογό της Σεμπάστιαν Κουρτς και πρόσθεσε ότι υπάρχει μόνο η δυνατότητα κάποια σημεία να διευκρινιστούν. Σύμφωνα με την Καγκελάριο, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει κάνει ήδη «μεγάλες παραχωρήσεις» και τώρα υπάρχει έδαφος για την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων. «Ελπίζω ότι το SPD στο Συνέδριό του την Κυριακή θα λάβει μια υπεύθυνη απόφαση. Η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk