• Αναζήτηση
 • Η Σ. Αραβία μεταφέρει €2 δισ. στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης

  Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να μεταφέρει δύο δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης, η οποία έχει πρόβλημα ρευστότητας, έπειτα από τις εκκλήσεις του προέδρου και του πρωθυπουργού της εμπόλεμης χώρας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να μεταφέρει δύο δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης, η οποία έχει πρόβλημα ρευστότητας, έπειτα από τις εκκλήσεις του προέδρου και του πρωθυπουργού της εμπόλεμης χώρας.

  Μετά την απόφαση αυτή το ποσό που θα έχει μεταφέρει το Ριάντ στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης, φτάνει συνολικά τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

  «Δεν πρόκειται για δάνειο, είναι μια κατάθεση και η νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει τα χρήματα», επεσήμανε πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Υεμένης.

  Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο «της συνεχιζόμενης στήριξης του βασιλείου στον λαό της Υεμένης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ριάντ.

  Η Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη, είναι επίσης αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες και ο προϋπολογισμός του 2018 θα παρουσιάσει έλλειμμα 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Η Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης, που έχει μεταφερθεί στην πόλη Άντεν μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από τους αντάρτες Χούτι, προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και κυρίως στην καταβολή των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων από τους οποίους εξαρτώνται πολλοί Υεμενίτες.

  Εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στην Υεμένη εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια στη χώρα έχει ξεσπάσει ανθρωπιστική και οικονομική κρίση.

  Χθες ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, που έχει καταφύγει στο Ριάντ, συνομίλησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους αναφέρθηκαν στις «οικονομικές δυσκολίες» που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Υεμένης.

  Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Υεμένης Άχμεντ μπιν Ντάγερ ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook μια επιστολή προς «τους συμμάχους» της χώρας του, ζητώντας τους «να σώσουν το υεμενίτικο ριάλ» για «να σωθούν οι Υεμενίτες από τον λιμό».
  Το τοπικό νόμισμα υποτιμάται συνεχώς έναντι του δολαρίου, το οποίο σήμερα ισοδυναμεί με 500 ριάλ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk