• Αναζήτηση
 • Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου το 2017 στο Παναθηναϊκό στάδιο

  Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Παναθηναϊκό στάδιο έδειξε, για μια ακόμη

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Παναθηναϊκό στάδιο έδειξε, για μια ακόμη φορά, ο κόσμος και συνολικά το επισκέφτηκαν 223.471 επισκέπτες. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ από την στιγμή που το Καλλιμάρμαρο άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό και λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

  Από τους επισκέπτες, οι 100.041 ήταν μαθητές και φοιτητές που είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του, αλλά και τη συμβολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο χώρο και να χρησιμοποιήσει το αυτόματο σύστημα ξενάγησης που διατίθεται σε δέκα γλώσσες, ενώ, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφτεί την αίθουσα με όλες τις αφίσες και τις δάδες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

  Στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics» μετείχαν 34.500 μαθητές από 392 Δημοτικά Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μέσω της εξάσκησης γνώρισαν τα αθλήματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και πρωταθλητών και με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

  Τα έσοδα από το Παναθηναϊκό Στάδιο προσφέρουν μία σημαντική οικονομική βοήθεια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία κάθε χρόνο βλέπει την κρατική επιχορήγηση να μειώνεται.

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk