• Αναζήτηση
 • Μπακογιάννης: Υπολειτουργεί το μουσείο Δελφών

  «Καμπανάκι» για την υπολειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου των Δελφών και τον κίνδυνο να παραμένει κλειστό μία φορά την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού, χτύπησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπακογιάννης. Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρεται στο πλήγμα που θα δεχθεί η τοπική οικονομία από μία τέτοια εξέλιξη και ζητάει την άμεση στελέχωσή του μουσείου με προσωπικό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Καμπανάκι» για την υπολειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου των Δελφών
  και τον κίνδυνο να παραμένει κλειστό μία φορά την εβδομάδα λόγω έλλειψης
  προσωπικού, χτύπησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος
  Μπακογιάννης. Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία
  Κονιόρδου αναφέρεται στο πλήγμα που θα δεχθεί η τοπική οικονομία από μία
  τέτοια εξέλιξη και ζητάει την άμεση στελέχωσή του μουσείου με
  προσωπικό.

  Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «η χώρα μας έχει εναποθέσει ένα μεγάλο μέρος των προσδοκιών της για ανάπτυξη στον τουρισμό. Με αυτό ως γνώμονα, η Περιφέρειά μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθησή του. Παλεύουμε για να αναδείξουμε όχι μόνο τον τόπο μας και το φυσικό του κάλλος, αλλά και για να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία μας».

  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε στη σημασία του μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων των Δελφών, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο υποδέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα τη διαφήμιση του πολιτισμού μας, αλλά και την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
  « Δυστυχώς όμως, πληροφορούμαι ότι το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, οδηγείται στο να παραμένει κλειστό μία ημέρα κάθε εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

  Αντιλαμβάνεστε το πλήγμα που θα δεχθεί τόσο η τοπική οικονομία, όσο και το κύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του πολιτισμού μας προς τους επισκέπτες του. Για το λόγο αυτό και σας ζητώ να μεριμνήσετε προσωπικά για την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας, ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία ενός εκ των πιο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας», τονίζει ο κ.Μπακογιάννης.

  Δίνουμε μάχη, πρόσθεσε, για να μείνει ζωντανή η τοπική μας οικονομία. «Έχουμε γυρίσει όλο τον κόσμο για να προωθήσουμε τα μνημεία μας και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητά μας. Σε αυτή την προσπάθεια, σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας και όχι απέναντί μας. Η υπολειτουργία του Μουσείου των Δελφών, μόνο αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας μπορεί να έχει. Είμαι βέβαιος πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας το αίτημα μας και θα στηρίξετε την προσπάθειά μας με όλες σας τις δυνάμεις».

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk