• Αναζήτηση
 • Ο Τζάκι Ματάισεν νέος προπονητής της Λάρισας

  Ο Τζάκι Ματάισεν είναι και επισήμως ο νέος τεχνικός της Λάρισας. Η διοίκηση της ομάδας παρουσίασε τον Βέλγο προπονητή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το πιο σημαντικό πράγμα όταν έρχεσαι σε ένα κλαμπ είναι να αισθάνεσαι ότι σε θέλουν. Γνωρίζω τον πρόεδρο (σ.σ. Αλέξη Κούγια) από προηγούμενο πέρασμά μου από την Ελλάδα (σ.σ. Φωστήρα) και ξέρω ότι έχει έντονο ταπεραμέντο. Τον ίδιο χαρακτήρα έχω και εγώ γι΄ αυτό και αργήσαμε να συμφωνήσουμε»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Τζάκι Ματάισεν παρουσιάστηκε επισήμως την Πέμπτη στη Λάρισα, της οποίας αείναι ο νέος προπονητής καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

  «Το πιο σημαντικό πράγμα όταν έρχεσαι σε ένα κλαμπ είναι να αισθάνεσαι ότι σε θέλουν. Γνωρίζω τον πρόεδρο από προηγούμενο πέρασμά μου από την Ελλάδα και ξέρω ότι έχει έντονο ταπεραμέντο. Τον ίδιο χαρακτήρα έχω και εγώ γι΄ αυτό και αργήσαμε να συμφωνήσουμε», δήλωσε ο Βέλγος και συνέχισε οριοθετώντας το πλαίσιο στο οποίο θα εργαστεί άμεσα: «Πιστεύω πως αυτός είναι ο πρώτος αντικειμενικός σκοπός της ομάδας: να επαναφέρουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας σε εμάς και τους οπαδούς μας».

  Ο Ματάισεν ρωτήθηκε γιατί αρνήθηκε πρόταση του συλλόγου πριν προσληφθεί ο Πάους. «Αυτό είναι αλήθεια, τότε υπήρχε όμως το πρόβλημα της ομάδας μου, της Βέστερλο», απάντησε και έδωσε ένα στίγμα της αγωνιστικής φιλοσοφίας του: «Η κατοχή και η δημιουργία ποδοσφαίρου είναι το καλύτερο, χωρίς όμως να είσαι αφελής. Μην με ρωτάτε σήμερα την στρατηγική καθώς θα πρέπει να δω πρώτα τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και εν συνεχεία θα δούμε τι θα παίξουμε».

  Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας παραδέχθηκε ότι «δεν είναι το καλύτερο πράγμα να αλλάζεις μέσα σε 24 μήνες τέσσερις προπονητές. Ούτε προσωπικά μου αρέσει, αλλά ούτε αυτό δείχνει πως ένα μεγάλο κλαμπ όπως η ΑΕΛ, λειτουργεί σωστά. Είχα κι έχω την άποψη πως η παραμονή ενός προπονητή για μεγάλη χρονική περίοδο αυτό δείχνει και ένα κλαμπ είναι μεγάλο».

  Και συνέχισε: «Σας παρουσιάζω έναν κανονικό προπονητή. Δεν είναι ένας ταλαντούχος που ξεκινά τώρα τη καριέρα του. Δεν είναι ο Μουρίνιο, ούτε ο Γκουαρντιόλα, αλλά στη χώρα του έχει επιλεγεί να προπονήσει ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες, όπως είναι η Μπριζ, στην οποία έμεινε τρεις περιόδους κερδίζοντας τίτλους και ευρωπαϊκή δόξα, όπως είναι η Λόκερεν και η Σεντ Τρούιντεν».

  Και συμπλήρωσε πλέκοντας το εγκώμιο του Ματάισεν για το έργο που είχε επιτελέσει στον Φωστήρα: «Όταν ήρθε δεν είχε ούτε έναν ποδοσφαιριστή, κατάφερε όμως μέσα σε δέκα μήνες και μετά από 48 παιχνίδια να διακριθεί αμέσως, να παίξει στα πλέι-οφ της Β΄ Εθνικής έχοντας μέσο όρο ηλικίας 19,5 έτη και μέσα απ΄ αυτό το ρόστερ να βγουν οι Γιαννιώτης, Μοσχονάς, Γαρουφαλλιάς, Γκίνο, Τασουλής, Κάργας, Ντουρμισάι, Σεχολάρι, Σμυρλής, Λύρας κ.α. Αυτή η δουλειά που έκανε στον Φωστήρα με έπεισε να συνεργαστούμε μαζί του. Είχαμε πολλές προτάσεις προπονητών, αλλά καταλήξαμε στον κ. Ματάισεν».

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk