Η Αγγελική Ανδριοπούλου, είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του θαλασσίου σκι, το όνομα της οποίας κοσμεί το Hall of Fame. Η ύψιστη αυτή διάκριση, της απονεμήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία θαλασσίου σκι, σε μία μεγαλοπρεπή τελετή που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι. Η Ανδριοπούλου επιλέχθηκε από τους εννέα εκλέκτορες του Hall of Fame, όχι μόνο για τις αθλητικές της περγαμηνές και επιδόσεις, αλλά και για τη συνολική προσφορά της στο άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Ανδριοπούλου ξεκίνησε το θαλάσσιο σκι ως χόμπι το 1987 στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης-Βάρκιζας. Μία εβδομάδα αργότερα συμμετείχε σε ημερίδα του ομίλου της όπου κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο.

Το μετάλλιο αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να ασχοληθεί σοβαρά με το άθλημα. Ένα χρόνο αργότερα, επιλέχθηκε ως μέλος της εθνικής ομάδας και συμμετείχε στους πρώτους της Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όπου κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση στην κατηγορία των κορασίδων.

Από τα 14 της έως σήμερα προπονείται με τον παγκοσμίου φήμης προπονητή Τανγκί Μπενέ. Aπό το 2007 είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου “H λίμνη Καϊάφα Zαχάρως” και έχει καθιερωθεί στην ελίτ του αθλήματος παγκοσμίως. Σήμερα είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών, και συνεχίζει την ενασχόλησή της με το θαλάσσιο σκι συμμετέχοντας ακόμα ενεργά στη εθνική ομάδα.

Είναι μία από τις λίγες αθλήτριες που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο και στα τέσσερα αγωνίσματα του θαλασσίου σκι (φιγούρες, άλμα, σλάλομ και τρίαθλο) στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες την ίδια χρονιά. Κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ αγώνων στο άλμα με 54.90 μέτρα, από το 2007 έως το 2015.

Από το 1994 μέχρι σήμερα κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ Γυναικών στο σλάλομ, στις φιγούρες και στο τρίαθλο. Το 1990 βραβεύτηκε από τον Π.Σ.Α.Τ. ως η καλύτερη ανερχόμενη νεαρή αθλήτρια. Το 2007 βραβεύτηκε από τον Π.Σ.Α.Τ. για την 20ετή προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό.

Διετέλεσε εκπρόσωπος όλων των αθλητών στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία από το 2007 έως το 2015. Συμμετείχε στην επίδειξη του θαλασσίου σκι στα μέλη της ΔΟΕ στη Σεβίλη και δούλεψε με πάθος για την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004.