Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα επηρεαστούν: Την Κυριακή η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η Ανατολική Στερεά η Εύβοια και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονυίου, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά -περιλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής- η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, την Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό) τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

Ο καιρός το τριήμερο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο, στα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν κατά τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.