Ποδόσφαιρο: Πρώτο «όχι» του Παναθηναϊκού στην Αλ Αΐν για Μπεργκ

Το πρώτο «όχι» στην Αλ Αΐν για την παραχώρηση του Μάρκους Μπεργκ είπε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί ο Σουηδός επιθετικός να τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα επόμενα 3 χρόνια, ωστόσο, από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» οι «πράσινοι» έχουν τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση. Τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες δεν προσεγγίζουν καν το ποσό των 5,2 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στη ρήτρα εξαγοράς του 75% των δικαιωμάτων του Σουηδού φορ.

Το πρώτο «όχι» στην Αλ Αΐν για την παραχώρηση του Μάρκους Μπεργκ είπε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί ο Σουηδός επιθετικός να τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα επόμενα 3 χρόνια, ωστόσο, από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» οι «πράσινοι» έχουν τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση.

Κι ενώ μέχρι χθες από το περιβάλλον του παίκτη και του εκπροσώπου του «δεν υπήρχε επίσημη πρόταση από καμία ομάδα», σήμερα ο Στάινερ Ντίετζ και οι ιθύνοντες της ομάδας των ΗΑΕ επικοινώνησαν με τους ανθρώπους του αθηναϊκού συλλόγου και μετέφεραν την πρότασή τους για την παραχώρηση του Σουηδού διεθνούς άσου.

Με τη διαφορά, όμως, ότι τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες δεν προσεγγίζουν καν το ποσό των 5,2 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στη ρήτρα εξαγοράς του 75% των δικαιωμάτων του Μπεργκ που διατηρεί ο Παναθηναϊκός μετά την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του.

Ως εκ τούτου οι άνθρωποι της Αλ Αΐν «εισέπραξαν» το πρώτο «όχι» από τους «πράσινους» και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο ίδιος ο Μπεργκ μπορεί να έχει αποφασίσει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, από την άλλη, όμως, οι διοικούντες δεν είναι διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να τον «χαρίσουν» στους Άραβες.

Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να πάρουν το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση προκειμένου να καλύψουν το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρηση του Μπεργκ, ενώ μέρος των χρημάτων θα διατεθούν για να καλυφθούν κι άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk