Πρόωρη συνταξιοδότηση για 9.300 εργαζομένους στη VW

Κοντά στον στόχο της να αποχωρήσουν οικειοθελώς 9.300 εργαζόμενοι βρίσκεται η Volkswagen. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται για το πρόγραμμα «Μετασχηματισμός 2025+», που

Κοντά στον στόχο της να αποχωρήσουν οικειοθελώς 9.300 εργαζόμενοι βρίσκεται η Volkswagen. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται για το πρόγραμμα «Μετασχηματισμός 2025+», που προβλέπει τη μείωση του εργατικού προσωπικού για την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 25% έως το 2025.
«Πλησιάζουμε τάχιστα στην υπογραφή των σκοπούμενων 9.300 συμβολαίων οικειοθελούς αποχώρησης. Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης πρέπει να οριστικοποιήσουν και να ανακοινώσουν την απόφασή τους έως τις 31 Ιουλίου», δήλωσε το αρμόδιο για το προσωπικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW Καρλχάιντς Μπλέσινγκ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αφορά κυρίως εργαζομένους που γεννήθηκαν την περίοδο 1955-1960. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνονται κίνητρα και, όπως διαβεβαιώνει η VW, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να απομακρυνθεί εργαζόμενος χωρίς τη θέλησή του.
Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση του λειτουργικού της κόστους να επενδυθούν για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Βόρεια Αμερική.
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk