Φτερά έκανε από Μουσείο του Βερολίνου πελώριο χρυσό νόμισμα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της κλοπής του τεράστιου χρυσού νομίσματος από το Μουσείο Bode του Βερολίνου. Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό, αλλά κυρίως να κουβαλήσουν εκτός Μουσείου ένα νόμισμα διαμέτρου 53 εκατοστών και μεγάλου βάρους.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της κλοπής του τεράστιου χρυσού νομίσματος από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στο λεγόμενο «Νησί των Μουσείων» της γερμανικής πρωτεύουσας μαζί με μερικά από τα σημαντικότερα της Γερμανίας.

Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό, αλλά κυρίως να κουβαλήσουν εκτός Μουσείου ένα νόμισμα 53 εκατοστών σε διάμετρο και πάχους 3 εκατοστών, αλλά και μεγάλου βάρους.

Η ληστεία τοποθετείται χρονικά τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες μπήκαν στο Μουσείο από παράθυρο και είχαν οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ιδίως το θέμα της μεταφοράς του νομίσματος.

Βρισκόταν δε μέσα σε αλεξίσφαιρη βιτρίνα.

Η ονομαστική του αξία υπολογίζεται στο 1 εκατ. δολάρια, όμως λόγω του βάρους του και του χρυσού 24 καρατίων, υπολογίζεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο Μουσείο υπάρχουν πάνω από 500 χιλιάδες εκθέματα, αλλά οι δράστες ήθελαν μόνο αυτό.

Το νόμισμα είναι δημιουργία του Καναδικού Νομισματοκοπείου. Από τη μία πλευρά φέρει την κεφαλή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ως αρχηγού του Καναδά και από την άλλη το γνωστό σύμβολο της χώρας, το φύλλο σφενδάμνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk