«Μη χαίρεστε από τώρα» λέει ο Σουλτς στο CDU μετά την ήττα στο Ζάαρλαντ

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι δεν διακρίνει κάποιο μήνυμα για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, από το αποτελέσματα των εκλογών του Ζάαρλαντ, σημειώνοντας ότι είναι λάθος να εξάγονται συμπεράσματα για άλλες τοπικές ή εθνικές εκλογές. Αναφερόμενος στους Χριστιανοδημοκράτες, είπε: «σήμερα χαίρονται, αλλά δεν θα έπρεπε να χαίρονται πολύ νωρίς».

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι δεν διακρίνει κάποιο μήνυμα για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, από το αποτελέσματα των εκλογών του Ζάαρλαντ.

Με τον «διακεκριμένο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Αριστεράς (Die Linke) στο Κοινοβούλιο του Ζάαρλαντ. Όσκαρ Λαφονταίν, υπάρχει μία «ιδιαίτερη κατάσταση», είπε ο Σουλτς, η οποία δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κανένα άλλο ομοσπονδιακό κρατίδιο «πόσο μάλλον» σε ολόκληρη την Γερμανία.

Θα ήταν «όχι μόνο λάθος, αλλά μεγάλη απερισκεψία» να εξαχθούν συμπεράσματα για τις επικείμενες εκλογές στα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταιν και Βόρειας Ρηνανίας-Βεσταφαλίας και για τις ομοσπονδιακές-εθνικές εκλογές.

«Οι προεκλογικοί αγώνες είναι αγώνες αντοχής και όχι ταχύτητας. Διαθέτουμε αντοχές μακράς διάρκειας» τόνισε, απευθυνόμενος στους Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι «σήμερα χαίρονται, αλλά δεν θα έπρεπε να χαίρονται πολύ νωρίς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος