Στο κρατίδιο του Ζάαρ, Μέρκελ και Σουλτς μετράνε δυνάμεις

Στις κάλπες προσέρχονται οι Γερμανοί στο κρατίδιο του Ζάαρ, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Μέρκελ με το SPD υπό τον Σουλτς. Αν και το Ζάαρ αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του πληθυσμού, τα αποτελέσματα θα αναλυθούν εξονυχιστικά για να μετρηθεί η ικανότητα του SPD να απειλήσει την καγκελάριο στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Στις κάλπες προσέρχονται οι Γερμανοί στο μικρό κρατίδιο του Ζάαρ, στα σύνορα με τη Γαλλία στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Μέρκελ με το SPD υπό τον Σουλτς.
{{{ map }}}
Αν και το Ζάαρ αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του πληθυσμού, τα αποτελέσματα θα αναλυθούν εξονυχιστικά προκειμένου να μετρηθεί η ικανότητα του SPD να απειλήσει την καγκελάριο στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Αν και βρίσκονταν στις αρχές του έτους 15 μονάδες πίσω από το CDU της Μέρκελ, οι σοσιαλδημοκράτες μάχονται πλέον στήθος με στήθος στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο με ποσοστά λίγο πάνω από το 30%.

Αυτό ασφαλώς οφείλεται στην απόφαση να τεθεί επικεφαλής ως υποψήφιος καγκελάριος ο τέως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Το CDU, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ κι 18 χρόνια στο Ζάαρ, πιστώνεται με 35% έως 37% των προθέσεων ψήφου στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Όμως το SPD, αφού έμεινε πολύ καιρό στο 25%, τώρα, χάρη στον Σουλτς κινείται σε ποσοστά 32% έως 34%.

Η μάχη στο Ζάαρ δίνεται μεταξύ δύο κυριών: της νυν πρωθυπουργού Ανεγκρέτ Κάρενμπάουερ (CDU) και της Άνκε Ρέλινγκερ (SPD).

Οι εκλογές στο Ζάαρ εγκαινιάζουν ένα «σούπερ εκλογικό» 2017. Στις 7 Μαΐου οι εκλογείς του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν θα προσέλθουν στις κάλπες.

Μία εβδομάδα αργότερα θα είναι η σειρά των ψηφοφόρων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προπυργίου των σοσιαλδημοκρατών.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, μία από τις πιο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος