Η διακήρυξη της Ρώμης είναι αποδεκτή από όλους, λέει τώρα η Πολωνία

Η τελική διακήρυξη που θα υπογράψουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Σάββατο στη Ρώμη είναι «αποδεκτή» από όλους, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο. Ωστόσο, δήλωσε ότι η διακήρυξη δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες της Πολωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα».

Η τελική διακήρυξη που θα υπογράψουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Σάββατο στη Ρώμη είναι «αποδεκτή» από όλους, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

«Η διακήρυξη που θα υιοθετηθεί στη σύνοδο της Ρώμης δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες μας, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα. Όμως είναι ένα έγγραφο που, στην παρούσα πολιτική κατάσταση, είναι αποδεκτό από όλους και σε αυτό συνίσταται η αξία του» σχολίασε η πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει από τη Βαρσοβία για την Ιταλία.

«Προτεραιότητα της Ευρώπης είναι η ενότητα. Η ενότητα της Ευρώπης και ο αδιαίρετος χαρακτήρας της βρίσκονται στη διακήρυξη και αυτή είναι μια επιτυχία της ευρωπαϊκής διπλωματίας» συνέχισε.

Το τελευταίο διάστημα η Σίντλο προειδοποιούσε ότι η Πολωνία μπορεί να μην υπέγραφε την τελική διακήρυξη αν γινόταν αναφορά σ’ αυτήν σε μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων». Είχε διατυπώσει επίσης τέσσερις ευρωπαϊκές προτεραιότητες –αναπόδραστες κατά την κυβέρνησή της: την ενότητα της ΕΕ, την άμυνα και τη στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, την ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινβουλίων και «τις αρχές της κοινής αγοράς που δεν πρέπει να διχάζουν αλλά να ενώνουν».

Οι ηγέτες των 27 χωρών θα γιορτάσουν το Σάββατο στη Ρώμη την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης που οδήγησε στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk