Στην πρώτη επίσκεψή του στη Λεωφόρο ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ο Στέφανος Καπίνο ήταν άνετος, παρά το γεγονός ότι τελικά ο αγώνας δεν διεξήχθη ποτέ. Το ίδιο άνετα και ακόμα περισσότερο ένιωσε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον δεύτερο γύρο, καθώς και πάλι τη φανέλα του βασικού είχε ο Ρομπέρτο.
Απόψε όμως ήρθε η σειρά του να αγωνιστεί για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα και η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να είναι ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι, τόσο βαθμολογικά όσο και για την ψυχολογία των δύο «αιωνίων» εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Επίσης, η ιδιομορφία ιδιαίτερα της εφετινής άμυνας του Ολυμπιακού καθιστά επικίνδυνη αποστολή τα μετόπισθεν των πρωταθλητών, τα οποία μάλιστα στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο θύμιζαν… ναρκοπέδιο.
Το γεγονός ότι σε αυτά τα δύο ματς οι Πειραιώτες δέχτηκαν μόλις ένα γκολ (στο 2-1 επί των Θεσσαλονικέων) οφείλεται σαφώς και στον έλληνα τερματοφύλακα, αλλά κυρίως στην απίστευτη αστοχία των αντίπαλων παικτών (με αποκορύφωμα τα χαμένα τετ-α-τετ του Κάμπος και του Στόιτσεφ).
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Μποτία – Ντα Κόστα) είναι πολλές φορές… ανοιχτή διάβαση, με διπλό κίνδυνο, εκτός από τις φάσεις που δημιουργούνται, να απειλείται και η αριθμητική ισορροπία του Ολυμπιακού, καθώς οι δύο παίκτες χάνουν τους αντιπάλους τους και το επόμενο βήμα πολλές φορές είναι να τους ανακόψουν με κάθε μέσο. Ο Μποτία θα μπορούσε να είχε αποβληθεί, για παράδειγμα, με τον ΠΑΟΚ προς το φινάλε.
Αν συνυπολογίσει κάποιος και την αδυναμία που έχει δημιουργηθεί στο αριστερό άκρο λόγω της απουσίας του Ντε Λα Μπέγια (ο Μπέντο δοκίμασε Βιάνα με ΠΑΟΚ και Ρέτσο με Ατρόμητο, που κανένας δεν είναι αριστερό μπακ και υπήρχε… τρικυμία), είναι επιβεβλημένο να δώσει λύσεις ο Καπίνο προλαβαίνοντας καταστάσεις.
Η έξοδος δεν είναι το δυνατό του σημείο, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο πορτιέρο του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι συνέχεια σε εγρήγορση.
Σε περίπτωση, πάντως, που παραμείνει –όπως συνηθίζει –περισσότερο κοντά στην εστία του, τότε είναι δεδομένο ότι θα περάσει ένα αρκετά δύσκολο βράδυ, καθώς ο Παναθηναϊκός με Ιμπάρμπο και Βιγιαφάνιες (ή Εμποκού) στα άκρα αλλά και με τον Λέτο σε ρόλο μπαλαντέρ θα πιέσει πολύ από τα πλάγια με στόχο να βγάλει ξεκάθαρες φάσεις για τον Μάρκους Μπέργκ και όχι μόνο.
Συνεπώς, στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» ως παίκτης του Ολυμπιακού (με συμμετοχή και όχι απλά στην αποστολή) ο Στέφανο Καπίνο μπορεί να αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της εξέλιξης του παιχνιδιού, είτε θετικά είτε αρνητικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ