Αβραμόπουλος: Συνεργασία και κοινή προσέγγιση για την ασφάλεια της ΕΕ

Την ανάγκη συνεργασίας και κοινής προσέγγισης, «σε κρίσιμους καιρούς για την ασφάλεια της ΕΕ», τονίζει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μήνυμά του για την 100η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Europol.

Την ανάγκη συνεργασίας και κοινής προσέγγισης, «σε κρίσιμους καιρούς για την ασφάλεια της ΕΕ», τονίζει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μήνυμά του για την 100η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Europol.

«Οι απειλές δεν γνωρίζουν σύνορα, συνεχώς αλλάζουν, εξελίσσονται, πολλαπλασιάζονται. Η τρομοκρατία σημάδεψε την Ευρώπη το 2015 και το 2016 και απέδειξε ότι πρέπει να συνεργασθούμε, να εμπιστευθούμε περισσότερο ο ένας τον άλλον, να βελτιώσουμε την ικανότητά μας στους τομείς της συγκέντρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην τρομοκρατία. Αφορά και στο οργανωμένο έγκλημα, στο εμπόριο ναρκωτικών και στη διαδικτυακή εγκληματικότητα. Όλα έχουν επίδραση στις ζωές των πολιτών, αποσταθεροποιούν τις κοινωνίες μας, και όλα απαιτούν κοινή προσέγγιση» αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.

Σημειώνει πως «σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο ρόλος της Europol δεν θα μπορούσε να είναι πιο κεντρικός», ενώ «με τα χρόνια, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, των κρατών μελών και των Ευρωπαίων πολιτών», καθώς «οι μοναδικές ικανότητες συντονισμού και ανάλυσης που τη χαρακτηρίζουν την έχουν αναδείξει σε καθοριστικό και νευραλγικό παράγοντα της κοινής μας δράσης στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη».

Ο κ. Αβραμόπουλος, στο μήνυμά του, δεσμεύεται ότι θα κάνει «ότι είναι απαραίτητο για να αποκτήσει η Europol μεγαλύτερη ισχύ και ικανότητα για την επίτευξη της αποστολής της» και εκφράζει τις ευχαριστίες προς τον διευθυντή και το προσωπικό της Europol «για την προσήλωσή τους στην επίτευξη των σκοπών του Οργανισμού, οι οποίοι «έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την ασφάλεια της Ευρώπης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk