Ερώτηση 57 βουλευτών της ΝΔ για τις αυξημένες προσφυγικές ροές

Επίκαιρη ερώτηση σε τέσσερις υπουργούς κατέθεσαν 57 βουλευτές της ΝΔ, αναδεικνύοντας τους κινδύνους από το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των προσφυγικών ροών και τονίζουν ότι η χώρα δεν μπορεί να βρεθεί απροετοίμαστη μπροστά στο ενδεχόμενο να κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες.

Επίκαιρη ερώτηση σε τέσσερις υπουργούς κατέθεσαν 57 βουλευτές της ΝΔ, αναδεικνύοντας τους κινδύνους από το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των προσφυγικών ροών και τονίζουν ότι η χώρα δεν μπορεί να βρεθεί απροετοίμαστη μπροστά στο ενδεχόμενο να κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες.

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό αλλά και τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου για να αντιμετωπιστεί το υπαρκτό ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

«Στην υποθετική αλλά πλέον πολύ πιθανή περίπτωση να ανοίξει η στρόφιγγα και να κατακλυστούν τα νησιά μας και η χώρα με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα και θα εγκλωβιστούν εδώ, ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης;

»Ποιο είναι το σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης; Θα αρκεστεί η κυβέρνηση σε τοποθετήσεις του είδους «δεν έχει σύνορα ή θάλασσα;» Θα δεχθεί να κατακλυστεί η Ελλάδα από ένα τεράστιο και μη διαχειρίσιμο αριθμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών;

»Θα επιλέξει να τους κρατήσει εγκλωβισμένους στα νησιά που θα αποβιβάζονται, διαλύοντας πλέον ολοσχερώς τον τουρισμό αλλά και δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις;», τονίζουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk