Τσακαλώτος: Σχέδιο Β είχαμε, αλλά δεν αποτέλεσε βασική πολιτική μας

Εναλλακτικό σχέδιο Β είχαμε, ως οφείλαμε, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε τη βασική πολιτική μας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το εναλλακτικό σχέδιο αποτελέσε ποτέ το σχέδιο Α της κυβέρνησης, είπε ο Ευ.Τσακαλώτος στη Βουλή. Εξαπέλυσε επίθεση κατηγορώντας για θράσος τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αντέκρουσε τα επιχειρήματα περί υψηλού κόστους της διαπραγμάτευσης. Έχετε αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις σας (περί αριστερής παρένθεσης, αποτυχία της αξιολόγησης κτλ) και το μόνο που σας μένει πλόεν είναι να στρέφεστε στο παρελθόν, είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Εναλλακτικό σχέδιο Β ή X είχαμε, ως οφείλαμε, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε τη βασική πολιτική μας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμη και από όσους μας κατηγορούν ότι το εναλλακτικό σχέδιο αποτελέσε ποτέ το σχέδιο Α της κυβέρνησης, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπτή για το τρίτο μνημόνιο.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα μνημόνια και τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση και τη διαπραγμάτευση με τους διεθνείς πιστωτές, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για θράσος που τώρα εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντέκρουσε δε τα επιχειρήματα περί υψηλού κόστους της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου 2015 στην ελληνική οικονομία.

Έχετε αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις σας (περί αριστερής παρένθεσης, αποτυχία της αξιολόγησης κτλ) και το μόνο που σας μένει πλόεν είναι να στρέφεστε στο παρελθόν, προκειμένου να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο από τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του Κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ, τόνισε, προκαλώντας για άλλη μια φορά αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk