Η εθνική ομάδαθα τεθεί αντιμέτωπη την Παρασκευή (08/07, 17.30) με την Κροατία στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του προλυμπιακού ομίλου στο Τορίνο. O Νικ Καλάθης τόνισε ότι θα πρέπει να βελτιωθούν σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα σε Ιράν και Μεξικό, για να βρεθούν στον τελικό.

«Δεν αρχίσαμε καλά τον αγώνα με το Μεξικό, δεν είχαμε την ένταση που έπρεπε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας και τρέξαμε φθάνοντας σε εύκολα καλάθια. Όλα ξεκινούν για εμάς από την άμυνα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να φθάσουμε σε εύκολα καλάθια. Αυτό είναι το ατού μας. Θα πρέπει, πάντως, να βελτιωθούμε» είπε αρχικά στο site της FIBA και συνέχισε:

«Ο αγώνας με την Κροατία θα είναι πολύ δύσκολος. Θα πρέπει να μάθουμε από ό,τι προηγήθηκε και να εμφανιστούμε καλύτεροι. Είναι ένα νοκ άουτ ματς, εάν δεν νικήσεις πας σπίτι σου. Είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα από το 2012, έχουμε επτά νέα πρόσωπα φέτος, αν και υπάρχουν ακόμα κάποιοι βετεράνοι που ξέρουν καλά πώς να παίζουν και είναι μαζί μας. Ελπίζω να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία την Παρασκευή (08/07), αλλά και το Σάββατο (09/07)».