Οι Δευτέρες ποτέ δεν μου άρεσαν. Η μαυρίλα πάντα ξεκίναγε με τον ήχο των τίτλων της Αθλητικής Κυριακής που ακουγόταν από κάποια τηλεόραση. Ήταν το καμπανάκι ότι τέλος το σαββατοκύριακο, από αύριο πάλι σχολείο. Τόσα χρόνια μετά οι Δευτέρες ακόμα κουβαλάν μια γκρίνια, μια πίκρα και μια ταλαιπωρία. Για αυτό η Δευτέρα είναι η κατάλληλη μέρα για να φας χωρίς τύψεις ένα πολύ ωραίο γλυκό.

Με ένα κέικ καρότου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή την Δευτέρα λίγο πιο γλυκιά. Κέικ ευκολότατο και νοστιμότατο, που μπορεί να φαγωθεί όπώς είναι ή αν συνδυαστεί με την κρέμα τυριού να γίνει ένα πολύ εντυπωσιακό γλυκό για το γιορτινό τραπέζι.

Μερίδες: 8-10,Χρόνος Προετοιμασίας: 30’,Χρόνος ψησίματος: 40’

Υλικά

α. το κέικ

2κούπες αλεύρι

2κ.γ. baking powder

2κ.γ. μαγειρική σόδα

2κ.γ. τριμμένη κανέλα

¾κ.γ. αλάτι

3 κούπες τριμμένο καρότο

1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

1κούπα καρύδα τριμμένη

½κούπα σταφίδες και ½ κούπα κράνμπερις (τις σταφίδες και τα κράνμπερις τα έχεις μουλιάσει σε ρούμι για 1-2 ώρες)

2κούπες ζάχαρη

200 γρμ Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 μεγάλα αυγά

β. η κρέμα τυριού

300 γρμ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρμ Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150-200 γρμ ζάχαρη άχνη

100 γρμ γιαούρτι

καρύδια για την διακόσμηση

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Marislurp