Νεκρός στα 57 του χρόνια βρέθηκε στην έπαυλή του στη Μινεσότα ο πρίγκιπας της ποπ μουσικής Prince. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με γρίπη, ωστόσο πήρε εξιτήριο μόλις τρεις ώρες αργότερα. Ο τραγουδιστής είχε ακυρώσει, επίσης, δύο συναυλίες εξαιτίας γρίπης.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι κάποιος πέθανε στην έπαυλη του Prince, ενώ στη συνέχεια η είδηση του θανάτου του τραγουδιστής επιβεβαιώθηκε.
Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του τραγουδιστή.
Ο Prince έγινε σούπερ σταρ τη δεκαετία του 1980. Στη διάρκεια της καριέρας του κυκλοφόρησε 39 άλμπουμ και πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ο πολυτάλαντος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτης θεωρείτο μουσική ιδιοφυΐα ενώ συχνά εκφραζόταν υπέρ των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.
Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1958 ως Πρινς Ρότζερς Νέλσον στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Οι γονείς του ήταν και οι δύο μουσικοί. Χώρισαν όταν ο Πρινς ήταν σε μικρή ηλικία, ενώ λέγεται ότι προβληματική ήταν η σχέση του με τον πατριό του, γεγονός που τον ανάγκασε να φύγει από το σπίτι του σε μικρή ηλικία.
Το ντεμπούτο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1978 και είχε τίτλο «For You».
Ο ήχος του συνδύαζε ροκ, R&B, σόουλ, funk, χιπ χοπ, ντίσκο, τζαζ, ποπ.
Σταδιακά, η γεμάτη ερωτισμό περσόνα του Prince κατέκτησε το κοινό, ενώ η μεγάλη επιτυχία ήρθε, φυσικά, με το «Purple Rain», την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε. Το ομώνυμο άλμπουμ τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, ενώ ο Prince κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 πολλοί τον συνέκριναν με τον Μάικλ Τζάκσον και τον θεωρούσαν ως τον «μουσικό αντίπαλό» του.
Ο τραγουδιστής είχε και άλλες εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη όπως στα Under the Cherry Moon (1986), Sign O’ The Times (1987) και Graffiti Bridge (1990), ταινίες τις οποίες σκηνοθέτησε.
Στη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε επτά βραβεία Grammy και μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2004.
Είχε παντρευτεί δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ακυρώθηκε, ενώ είχε πάρει διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του, τη Μανουέλα Τεστολίνι.
Θεωρείται ότι επηρέασε πολλούς σύγχρονους τραγουδιστές, όπως ο Μπρούνο Μαρς, Beyonce, ακόμα και τον Λένι Κράβιτς.