Ανυποχώρητος εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής

Ολοκληρώθηκε η πρώτη κλαδική Αθλητική έκθεση με την επωνυμία «SportExpo Marathon 2016» στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. Στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ δεσπόζουσα θέση είχαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΓΓΑ και οι εποπτευόμενοι φορείς τους, ενώ, παράλληλα, παρουσιάστηκε μέρος της μεγάλης Ολυμπιακής συλλογής του υπαλλήλου του υπουργείου, Στράτου Κλήμου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη κλαδική Αθλητική έκθεση με την επωνυμία «SportExpo Marathon 2016» στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ δεσπόζουσα θέση είχαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΓΓΑ και οι εποπτευόμενοι φορείς τους, ενώ, παράλληλα, παρουσιάστηκε μέρος της μεγάλης Ολυμπιακής συλλογής του υπαλλήλου του υπουργείου, Στράτου Κλήμου.

Ο Υφυπουργός Αθλήτισμού κατά την ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα διεθνή, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα που υπάρχει για τομείς του αθλητισμού που χαρακτηρίζονται από διαφθορά, μεροληψία και κακοδιαχείρηση. Επιχειρούμε, για πρώτη φορά, υπερδιπλασιάζοντας τα διαθέσιμα κονδύλια να ενισχύσουμε δραστικά τον μαζικό αθλητισμό ώστε κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε έναν διαφορετικό, υγιή τρόπο ζωής. Αναμορφώνουμε διαρκώς τους προϋπολογισμούς μας για να στηρίξουμε τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, ενώ παράλληλα, στηρίζουμε μέσω των Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, τις μικρές, χρηστικές για κάθε πολίτη, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανά την Ελλάδα. Γενικότερα, ενισχύουμε κάθε νησίδα της αθλητικής ζωής που προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία».

Ενώ όσον αφορά το πιθανό «Grexit» είπε: «Η λύση του προβλήματος είναι στο χέρι της ΕΠΟ. Αν η ΕΠΟ δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το καθεστώς της αδιαφάνειας της σήψης και της διαφθοράς να λάβει τέλος τότε είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες η ΕΠΟ να αποβληθεί από τις διεθνείς Ομοσπονδίες. Χρέος της ελληνικής κυβέρνησης, αν συμβεί κάτι το οποίο δεν θέλουμε και δεν επιδιώκουμε, είναι να κάνει αυτά που πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της ΕΠΟ στο σύνολο των πολιτών. Πάνω απ’ όλα έχει τεθεί ως στόχος από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος σ’ αυτή την κατάσταση που φθείρει όχι μόνο το άθλημα, αλλά την πλειοψηφία των φιλάθλων. Θα επανέλθει σε μία κατάσταση αξιοπιστίας μέσω του εκδημοκρατισμού και του σπασίματος αυτού του φαύλου κύκλου της διαφθοράς. Φαινόμενα που προσβάλουν το ίδιο το αθλητικό γεγονός θα λάβουν τέλος. Ας το ξέρουν καλά, ότι η κυβέρνηση σε θέματα ηθικής τάξης δεν κάνει πίσω».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τον χώρο επισκέφθηκαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δομή και τις δράσεις του υπουργείου, καθώς και για τις αντίστοιχες των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων. Επίσης, έγιναν επιδείξεις πολλών αθλημάτων, ενώ τα περίπτερα του υφυπουργείου τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνουσες μορφές του ελληνικού αθλητισμού και ανάμεσά τους οι Βασίλης Χατζηπαναγής, Γιώργος Κούδας, Μπάνε Πρέλιεβιτς, Γιάννης Γιαννούλης, Βούλα Πατουλίδου κ.α.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk