Θέμα για την κατασκευή του hot spot της Χίου θέτει το Ποτάμι

Τον «διαγωνισμό της μίας ημέρας» για την κατασκευή του hot spot της Χίου βάζει στο στόχαστρο το Ποτάμι, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αδιαφάνεια. Φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα, σημειώνοντας ότι δόθηκε 1,277 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του κέντρου, αν και η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο, ο εξοπλισμός και τα κοντέινερ διατέθηκαν από τα ΕΛΠΕ και τα κρεβατια μεταφέρθηκαν από στρατιωτικές μονάδες.

Τον «διαγωνισμό της μίας ημέρας» για την κατασκευή του hot spot της Χίου βάζει στο στόχαστρο το Ποτάμι, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αδιαφάνεια. Φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα, σημειώνοντας ότι δόθηκε 1,277 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του κέντρου, αν και η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο, ο εξοπλισμός και τα κοντέινερ διατέθηκαν από τα ΕΛΠΕ, τα κρεβατια μεταφέρθηκαν από στρατιωτικές μονάδες και την φροντίδα των 30 στρεμμάτων είχαν φαντάροι.

Όπως αναφέρει το Ποτάμι: «Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για το Hot Spot της Χίου, διάρκειας μίας (1) μόνο ημέρας, είχε προϋπολογισμό 1.229.477 ευρώ και τον κέρδισε εταιρεία από την Αργυρούπουλη με προσφορά 853.984 ευρώ.

»Είκοσι μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βγήκε συμπληρωματική δαπάνη για την «έντεχνη ολοκλήρωση του έργου» προϋπολογισμού 423.183 ευρώ. Οι εργασίες έγιναν από την ίδια εταιρεία και τελικά το έργο στοίχισε συνολικά 1.277.167 ευρώ, πολύ κοντά στον αρχικό προϋπολογισμό.

»Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα και να δώσει στη δημοσιότητα τις δαπάνες και τις συμπληρωματικές δαπάνες για τα hotspot που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα. »

Δείτε τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα Το Ποτάμι

Εγγραφο 1
Εγγραφο 2
Εγγραφο 3
Εγγραφο 4
Εγγραφο 5

Επιπλέον, το Ποτάμι επιμένει στις καταγγελίες του για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον εκδότη της εφημερίδας Το Χωνί και τον διαχειριστή εθνικιστικού site.

Όπως σημειώνει: «Παραμένει κυβερνητικός υπάλληλος στον τομέα της ενημέρωσης, ο
εκδότης της περιθωριακής εφημερίδας «Το Χωνί»; Με πόσα χρήματα (μισθός
και κρατικές διαφημίσεις) εξαργυρώνει τις συνεχείς χυδαίες επιθέσεις του
εντύπου του, στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης;

»Παραμένει κυβερνητικός υπάλληλος του Υπουργείου Αμύνης ο διαχειριστής
του εθνικιστικού site olympia.gr; Ποιοι άλλοι συντάκτες και διαχειριστές
του συγκεκριμένου site πληρώνονται από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και
από ποια κονδύλια;».

Το Ποτάμι αναρωτιέται γιατί έχασαν τη φωνή τους οι υπουργοί της κυβέρνηση και καλεί «τα δημοκρατικά κόμματα να ζητήσουν και αυτά εξηγήσεις καθότι οι υποθέσεις, που αποκαλύπτουμε, φανερώνουν την ύπαρξη ενός νέου κύματος διαπλοκής και διαφθοράς από αυτά που ζει συχνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk