Πιο ουσιαστικός από τον Λεβαδειακό, που έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 των Βοιωτών και παραμένει σε «τροχιά Ευρώπης». Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής για την Super League και τα τέρματα των νικητών, πέτυχαν ο Μπερτόλιο στο 61ο λεπτό και ο Μάσα στο 83ο με εκτέλεση φάουλ, ενώ αυτός που κράτησε το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους, ήταν ο τερματοφύλακας Μπαντής με σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων.

Μόλις στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Ζησόπουλος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, απέτυχε να σκοράρει, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, οι Βοιωτοί «απάντησαν» με το οριζόντιο δοκάρι του Μπεν από εκτέλεση φάουλ. Στο 14` ο Ζησόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Μπαντή, ενώ στο 16ο λεπτό, ο Μπερτόλιο σούταρε από καλή θέση, χωρίς να βρει εστία. Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται κυρίως στην διαφύλαξη του «μηδέν», δείχνοντας ελάχιστο ενδιαφέρον για την δημιουργική λειτουργία. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Γιάννου σούταρε από καλή θέση, υποχρεώνοντας τον Τσιντώτα να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο 31ο λεπτό, αποβλήθηκε από τον πάγκο της ομάδας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Μποροβήλος.

Στο δεύτερο μέρος, καμμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και στο 57` οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε με δυσκολία την μπάλα από το σουτ του Μπεν μέσα από την περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από πλάγιο (!) του Παντελιάδη σαν σέντρα, ο Μπερτόλιο νίκησε τους αμυντικούς του Λεβαδειακού και με καρφωτή κεφαλιά απ΄το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα …παράτησαν και στο 65ο λεπτό ο Ατζαγκούν σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπαντής αντέδρασε σωστά για ακόμη μία φορά, απομακρύνοντας την μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μάντζιος αιφνιδίασε τον Ζησόπουλο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από διαγώνια θέση, ο Μπαντής απέκρουσε ενστικτωδώς και ο επερχόμενος Μπεν, έστειλε την μπάλα πάνω απ΄την εστία των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και μάλιστα διεύρυναν το σκορ στο 83ο λεπτό, όταν ο Μάσα με εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσιντώτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Στο 87ο λεπτό ο Μαχαίρας είδε για δεύτερη φορά (σ.σ. για αντικανονικό μαρκάρισμα) την κίτρινη κάρτα του Καραντώνη αφήνοντας τον Λεβαδειακό με δέκα παίκτες.

Διαιτητής : Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες : Κιτοκό, Στανισάβλιεβιτς – Τσουρίκοφ, Μαχαίρας, Τριποτσέρης, Μερεμπασβίλι

Κόκκινες : Μαχαίρας (δεύτερη κίτρινη)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (83` Μούκαμ), Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς (64` Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (75` Ντουντού), Γιάννου.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Γιακουμάκης (62` Μερεμπασβίλι), Ουόν, Στάθης, Τριποτσέρης, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Ατζαγκούν, Μπεν, Μάντζιος (77` λ.τρ. Μίνγκας).